En Sıcak Konular

PTT, TTNet ADSL satacak

14 Aralık 2007 14:42 tsi
ADSL abonesi olmak isteyenler, TTNet ile PTT arasında yapılan anlaşmayla artık Türkiye genelindeki 3 bin 133 PTT şubesinden de başvuru yapabilecek.

Söz konusu işbirliğine yönelik anlaşma Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros ve TTNet Genel Müdürü Okay Eğridici’nin katıldığı toplantıda imzalandı. Türkiye'yi 2013 yılında bilgi toplumu haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz geniş bant erişimine geç başladık. 4 milyon aboneye eriştik fakat 2013 hedefi için 15-20 milyon aboneye ulaşacağız. Bu işbirliği bizim amacımıza büyük ölçüde hizmet edecek" dedi.

Bakan Yıldırım, "Bilgi toplumu olursak, bilgiye ulaşırsak ve bilgiyi üretimde kullanırsak gelişmiş toplum olma şansını yakalarız" diye konuştu.

Geniş bant erişimine çok geç başlanıldığını ve 2003 yılında geniş bant üzerine yoğunlaşıldığını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 4 milyon aboneye eriştik fakat halen 2013 hedefimiz için 15-20 milyon aboneye ulaşmamız gerekiyor. TTNET ve PTT çok güzel bir işbirliğine gidiyor. Geniş bant internet erişimini çok kısa sürede yurdun her yerine yaygınlaşmasını sağlayacağız. Bu anlaşma söz konusu sorunun en büyük çözüm ortağı haline geldi."

Yıldırım, 167 yıllık tarihi ile Türk Telekom ve PTT'nin 1994 yılında hizmet gereği yollarını ayırdığını ancak söz konusu ayrılığın şekli bir ayrılma olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin her yerinde Türk Telekom ve PTT'nin vatandaşa hizmet vermek için güzel bir çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan Yıldırım, iki kuruluşunda birbirini tamamlayan bir anlayışla hizmet verdiğini, PTT'nin Türkiye'nin örgütlenme ağı en büyük bankası konumunda bulunduğunu kaydetti.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da konuşmasında, PTT’nin, Türkiye’nin tahsilat ve ödeme merkezi olma konusunda yürüttüğü çalışmaları 3 bin 132 işyerinde devam ettiğini belirtti. Tural, kurum olarak halihazırda TTNeET faturalarının tahsilatını gerçekleştirdiklerini, bu işbirliği anlaşmasıyla TTNET ADSL satış hizmetinin de PTT işyerlerinde sunulacağını ifade etti. TTNet ADSL satışının öncelikle 986 PTT Merkezi'nde hizmete konulduğunu kaydeden Tural, "2008 yılından itibaren 2 bini aşkın PTT Şubesinin daha ilavesiyle bu sayı 3 bin 100’ü aşacak. Bu vesileyle hizmet yelpazemiz daha da genişleyerek özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlarımıza bu hizmetten yararlanma fırsatı sunulacak" diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs