Vakit’in hakkından Yahudiler gelir mi? | " /> Vakit’in hakkından Yahudiler gelir mi? | "/>

En Sıcak Konular

‘Mahrem bilgi’: Vakit’in hakkından Yahudiler gelir mi?

14 Aralık 2007 12:57 tsi
‘Mahrem bilgi’: Vakit’in hakkından Yahudiler gelir mi? Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın uzun süredir Vakit Gazetesi ile arası bozuk! İki cephede de kılıçlar çekilmiş vaziyette. Vakit’in üslubu çoğu kişiye ‘ters’ geliyor ama Hakan mücadeleyi sürdürüyor. Şu ana kadar galip yok. Ama şimdi d

Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde yer alan yazılarıyla popülerlik çizgisini hızla yukarı itiyor. Ancak bu başarıyı eleştirenler da var. Vakit Gazetesi de bunlardan biri. Bu yüzden Hakan’la Vakit’in arası uzun zamandır limoni.

Vakit de Hakan hakkında yazıyor, Vakit’in ters üslubuyla karşı karşıya kalmak istemeyen çoğu kimsenin aksine Hakan da sistematik olarak gazeteyi yeriyor. Yani iki cephede de savaş rüzgarları esiyor.

Şu ana kadar çekişme de bir galip ya da baskın taraf yok. Ancak bundan sonra işler değişebilir! Zira bugünkü yazısında Ahmet Hakan, “Mahrem Bilgiler” başlığı altında bir not yayınladı.

Bu not şöyle; “Yahudi Lobisi, açıkça Yahudi düşmanlığı yapan Vakit Gazetesi’nin devlet katında itibar görmesini mesele haline getirmek için girişim başlatacakmış... ABD’de Yahudi kuruluşlarından ödül alan Başbakan Erdoğan ile Yahudi lobileriyle iyi ilişkiler içinde olan Cumhurbaşkanı Gül’ün, Vakit’e tavır almaları için baskı altına alınacakları gelen haberler arasında...”

Tabii not “mahrem” olduğundan “kaynak” yok. Yani bilgi sağlam mıdır değil midir tartışmalı. Hatta sadece dokundurma dahi olabilir. Karar okurun.

Ama mesele bu değil. Bu türden taraflara sahip bir tartışmada ilk kez “Yahudi lobisi” aktör olarak sahneye giriyor. Yahudi lobilerinin İsrail veya Yahudi karşıtı olan Gazete ve yazarları takip ettiği, bunu alenen ve hatta internet sitelerinde dahi yayınladığı bilinen bir şey.

Yani bu oyunun aktörü olmak için gerekli donanımı var. Kaldı ki Vakit’in İsrail ve Yahudiliğe bakışı da bilindiğinden, bu sürpriz olmaz. Yine de Hakan’ın mahrem bilgisi ilginç.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın Vakit’e tavır almaları yolunda bir baskının geleceği iddiası yanlış veya şaka değilse üzerinde durulmalı. Ama şunun da üzerinde durulmalı; Ahmet Hakan da Vakit de benzer zeminden geliyor.

Ve ilk kez bu zemin, arası genellikle bozuk olduğu Yahudi lobisini ilk kez aralarındaki bir tartışmaya katıyor!



Bu haber 1,574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs