En Sıcak Konular

DTP, CHP ile aynı fikirde!

14 Aralık 2007 12:05 tsi
DTP, CHP ile aynı fikirde! Tesettür konusunda bugüne kadar görüş açıklamaktan kaçınan DTP'liler, TÜSİAD resepsiyonunda konuştu. İşte Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'ın bu konudaki görüşleri..

Mehdi Zana'nın "Kürtler, İslâmiyet'i kabul ettiklerinde kaybettiler... Kürtlerin asıl dini Zerdüştlük" demesinden, DTP'li Ziya Halis'in; "Biz başörtüsüne ve Kur'an eğitimine karşıyız" açıklamasından sonra, DTP'li Ahmet Türk ve Sırrı Sakık da "Bazıları hâlâ 1400 yıl evvelki hükümlerle hareket ediyor" diyerek, "Müslüman Kürt halkı" ile ters düştü.

Leyla Zana'nın eski kocası ve Diyarbakır eski Belediye Başkanı Mehdi Zana'nın; "Kürtler, İslâmiyet'i kabul ettiklerinde kaybettiler... Kürtlerin asli dini Zerdüştlük" şeklindeki sözlerinden sonra; "Laiklik konusunda TSK ile aynı görüşleri paylaşıyoruz. Biz de başörtüsüne, küçüklerin Kur'an eğitimi almasına, İslâmi cemaatlere, katsayı eşitliğine karşıyız" açıklamasıyla gündeme yerleşen DTP'liler, Meclis'teki Diyanet Bütçesi görüşmelerinde de ateistlere sahip çıkmışlardı.

Serdar Arseven’le, DTP’nin ağır topları Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Milletvekili Fatma Kurtulan arasındaki ilginç diyalog dikkat çekti.

Arseven, resepsiyonun bir köşesindeki DTP heyetiyle “Güneydoğu izlenimleri” hakkında sohbet ederken, başta Abdullah Öcalan’ın avukatı Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Van Milletvekili Özdal Üçer olmak üzere, bazı DTP’lilerin, “Laiklik konusunda TSK ile aynı görüşleri paylaşıyoruz. Güneydoğu’da laikliğin kalesi biziz. Cemaatlerin faaliyetlerinden rahatsızlık duyuyoruz. Biz olmasak, Güneydoğu İslâm Şeriatına teslim olur. Küçükler için Kur'an kursuna geçit vermek şeriat devletine giden yolda en büyük adım olur. Türbanlı bir avukat, hakim olmaz, TSK ile bu konularda aynı şeyleri düşünüyoruz” şeklindeki açıklamalarının yankıları gündeme geldi. Arseven; “Güneydoğu’da en çok bu mesele konuşuluyor” dedi ve TÜSİAD resepsiyonundaki üçlünün “konuya” nasıl baktığını sordu.

DTP’nin bir önceki Genel Başkanı Ahmet Türk, “Biz meselelere özgürlükçü yaklaşırız, ancak bazı meseleler siyaset malzemesi yapılmamalı” dedi. Arseven’in sözlerini açmasını istemesi üzerine Türk’ten son derece ilginç ifadeler geldi. “Bazıları hâlâ 1400 küsur sene evvelki hükümlerle hareket ediyor” diyerek, Hazreti Peygamber dönemine atıfta bulunan Türk, Arseven’in, “Dinde reform mu diyorsunuz” şeklindeki sorusuna, “Evet, reform” karşılığını verdi.

CHP'nin bu konudaki açıklamalarını desteklercesine devam eden Türk, “Biz de Anadolu'daki geleneksel örtüye taraftarız ancak örtü 1400 sene evvelki bakış açısıyla siyasallaştırılıyor, simge haline getiriliyor” dedi.
Sırrı Sakık da, “Başımıza ne geliyorsa radikalizmden geliyor” diyerek Türk’e destek verdi.

cafesiyaset



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs