En Sıcak Konular

Serter'in 'Dost'u nasıl çalışıyor?

14 Aralık 2007 09:58 tsi
Serter'in 'Dost'u nasıl çalışıyor? Ahmet Hakan, 'Sevgi Birliği' adlı bir tarikatle bağlantılarını ortaya çıkardığı ve iddiaları 'Orası bir tarikat değil, dernekti' diyerek cevaplayan Nur Serter'in, sorularını cevaplamasını istiyor. Beyt-i Dost Tarikati nasıl işliyor? Tarikatin adı yaz

Beyti Dost tarikatının çıkardığı 'Sevgi Yolu' isimli dergide makaleleriyle ilgili geçmişte hakkında çeşitli yazılar yazılan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, tekrar aynı konuyla gündeme geldi.

AKP'lilerin ya da AKP'ye yakın isimlerin geçmişte yaptıkları açıklamaların kendilerine anımsatılıp sorulmasını köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bu tarzın CHP'li vekiller için işlemediğini ifade ederek CHP'li Serter'e geçmişine dair sorular yöneltti. Serter'in cevabı ise gecikmedi: “O yazıları yazan benim. Hakan bana saldırıyor.”

Ruh'un desteği mi kazandırdı?

Akşam gazetesine, asıl amacının Serter'in bir açıklama yaparak sorularını cevaplamasını istediğini ifade eden Hakan, Serter'e şu soruları yöneltti: “Tarikat üyeliğiniz söz konusu mu? Beyti Nur adlı tarikatın içine girdiniz mi? Yayın organında makale yayınladınız mı? Bir yayın organında doçentlik sınavınızı Beyti Dost tarikatının size sağladığı ruhi destekle kazandığınızı yazdınız mı?”

Hakan bana saldırıyor!

Ahmet Hakan'ın yazısı üzerine Akşam Gazetesi'nin sorularını TBMM muhalefet kulisinde cevaplayan Serter, “Herhangi bir tarikata üyeliğim söz konusu değildir. Ahmet Hakan'la geçmişte de mahkemelik olduk, ben mahkemeyi kazandım, şimdi onun için ikide bir aynı malzemeyi ısıtıp ısıtıp bana saldırıyor” dedi. 20 yıl önce “Sevgi Dünyası” isimli dergide hobi amaçlı yazılar yazdığını belirten Serter, “O dernek hümanist yaklaşımı olan bir dernekti. Birden bire Hıristiyan tarikatı mı oldu şimdi. Ne tanırım böyle bir tarikatı ne de bilirim. Benim bildiğim kadarıyla bu bir dernekti, tarikat değil. Dernekte de üyeliğim falan yok” dedi.

Dost tarikatı nasıl işliyordu?

Kuruculuğunu Dr. Refet Kayserilioğlu'nun yaptığı tarikatta Kayserilioğlu, Hz. İsa'nın ruhunu taşıdığını iddia ediyor ve kendisine “Dost” payesini yüklüyor. Söz konusu “Dost” da aslında Hz. İsa ve talimatlarını Refet Bey vasıtasıyla yazdırıyor. UFO'ların dünyayı korumak için görevlendirildiklerine, bu görevin de Beyti Dost tarafından verildiğini savunan grubun faaliyetleri geçtiğimiz yıllarda durduruldu.

Hz. İsa'nın emriyle Tandoğan'da mı?

Ahmet Hakan'ın tekrar gündeme getirdiği Serter'le ilgili konuyu Sabah gazetesi yazarlarından Murat Bardakçı da köşesine taşımıştı. Bardakçı, “Hz. İsa'nın emriyle Tandoğan'da mı” başlıklı yazıda şu cümlelere yer vermişti: “Sevgi Birliği isimli bir grup vardı... Mürid sayısı yüksekti ve o yılların İstanbul'unun kalburüstü isimleriydi. Dr. Refet Kayserilioğlu, “Sevgi Dünyası” adında aylık bir dergi çıkartırdı. Derginin yazarlarından birinin ismi, “Nur Serter” idi ve ruhçu Sevgi Dünyası'nda bilgelik, kehanet ve Nostradamus bahislerinde yazıları çıkıyordu. Rektör yardımcılığı yapan, sonra Atatürkçü Düşünce Derneği' nin başkan yardımcılığına gelen ve Ankara'daki Cumhuriyet Mitingi'nin düzenleyicilerinden olan Nur Serter ile aynı adı taşıyordu....”

Cenk Koray da grubun içindeydi

ÜNLÜ sunucu Cenk Koray da Sevgi Birliği grubunun üyelerindendi ve Beyti Dost'un son üç peygamberden biri olduğuna o da inanmıştı. Ruhçu çevrelerde çıkan o dönemin söylentisine göre, Koray' ın da Şit Aleyhisselâm' ın reenkarnasyonu olduğu, yani peygamberin ruhunun Koray'ın bedenine girdiğine inanıldığı anlatılıyordu.

Jüriyi Beyti Dost etkiledi

NUR Serter, daha önce de bir dergide kaleme aldığı yazıda, doçentlik sınavını dünyayı yönettiğine inandığı 'Beyti Dost' isimli bir tarikatın ruh gücüyle kazandığını söylemişti. Tarikatın yayın organı 'Sevgi Dünyası' dergisinde 1984 yılındaki sınav anını anlatan Serter, kendisini sevmeyen jüri başkanının düşüncesinin Beyti Dost'un gücüyle değiştiğini iddia ediyor.

Rezzak Oral/ Akşam



Bu haber 4,182 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs