Baykal'la bu iş yürümez! | " /> Baykal'la bu iş yürümez! | "/>

En Sıcak Konular

Eşref Erdem: Baykal'la bu iş yürümez!

14 Aralık 2007 10:10 tsi
Eşref Erdem: Baykal'la bu iş yürümez! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 30 yıl ortak çalıştıktan sonra Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Ankara Milletvekili Eşref Erdem, CHP'nin giderek MHP'leştiğini belirterek, Baykal'ın artık bu işi yürütemediğini, yeni bir hareket başlattıkla

CHP lideri Deniz Baykal’ın 30 yıllık arkadaşı Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa gerekçelerini anlattı. CHP’yi sağa kaymakla suçlayan Erdem, aklından geçen yeni genel başkanın profilini de çizdi. Haluk Koç ve Mustafa Sarıgül’ü desteklemeyeceğini söyleyen Erdem, yeni bir hareket başlattıklarını da açıkladı. İşte Erdem’in CHP’yi karıştıracak sözleri :

"Ben 30 yıla yakın bir süredir sayın Deniz Baykal’la politika yapıyorum. Ondan umudumu her zaman korudum. Benim böyle bir yol ayrımına gelmem çok kolay olmamıştır. İlk ayrışma noktam son üç yıldır CHP’nin izlediği politikalarla sol kimlikten uzaklaştığı konusundadır. Partinin giderek sağa dayandığı , hatta daha aşırı sağdaki bazı siyasal partilerle paralel bir söylem içerisine girmiş olmasıdır.

Ulusalcılıktan öteye yoğun bir milliyetçi anlayışla dile getirilen söylemlerin CHP’nin kimliğini büyük oranda zedelediği kanaatindeyim. Bu çerçevede de CHP giderek soldan, sosyal demokrasiden uzaklaşıyor. CHP, Türkiye’de büyüyecekse, iktidar olacaksa mutlaka sol bir parti olmalıdır.

İkinci ayrışma noktamız ise güneydoğu veya Kürt sorunudur. Benim başından beri söylediğim şey teröristle sade Kürt’ü birbirinden ayıracak bir politika yürütmektir. Ne yazık ki seçim öncesinde toplumdaki yaygın kanı CHP’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görüşlerini yansıtan bir siyasal örgüt haline dönüştürüldüğü biçimindedir. Nitekim 28 Nisan’da yayınlanan bildirge bizim doğrudan doğruya demokrasi adına, hukuk adına, hukukun üstünlüğü adına karşı çıkmamız gereken bir bildiriydi.

Haluk Koç da Mustafa Sarıgül de bu talebi karşılamaz. Koç’un da zaten şahinlik açısından Deniz Bey’den fazla farkı olduğunu sanmıyorum.

Bu tablo devam ederse benim endişem önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin çok büyük bir hezimete uğrayacağıdır. Bence Baykal artık umut olmaktan çıktı. Toplumda yükselen bir “Deniz Baykal’la olmaz” anlayışı var."

Vatan



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs