En Sıcak Konular

44 Milyar Dolar'ımız gitti!

14 Aralık 2007 09:33 tsi
44 Milyar Dolar'ımız gitti! TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, geçmişte hortumlanan bankaların maliyetinin toplam 60 milyar dolar olduğunu, bunun sadece 16 milyar dolarının tahsil edilebildiğini söyledi.

ODTÜ'de düzenlenen Finans Kongresi'ne katılan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, bankacılık krizini anlattı. Halkın sırtına binen yükü açıklayan Ertürk; " Karşımızda popüler isimler var. Bu isimler, bankacılığı bir güç unsuru olarak görmüş Bunların bir bölümü de medya sahibi olmuş" dedi.

Bankaların geçmişte bir soygun mekanizması olarak çalıştırıldığını belirten Ertürk, "Mudinin cebinden banka sahibine doğru bir soygun. Bazı bankaların mafyaya bile kredi verdiğini saptadık. Aralarında özel uçakla Paris'ten terzi getirtenler bile vardı" diye konuştu.

Medya sahibi olmanın önemine dikkat çeken Ahmet Ertürk, medyanın Türkiye'de ikinci bir güç olduğunu, hatta bazen birinci güç bile olabildiğine dikkat çekerek, bu işlerin önemli bir ayağının da politika olduğunu, karşılarında önemli bir direnç olarak politik güce de rastladıklarını kaydetti.

TMSF Başkanı'nın "devlete geçtikten sonra mafya ya kredi vermiş" dediği Türkbank, o dönemde eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'i Yüce Divan'da yargılamaya götüren bir ihale süreci geçirdi. Türkbank'ın satışıyla ilgili ihaleye Alaattin Çakıcı etkisi de karıştı. Yılmaz ve Taner'in ihale sürecinin fazla içinde olmaları, katılımcılarla görüşme yapmaları, daha sonra onlar için Yüce Divan yolunu açtı. Ancak Yılmaz ve Taner, yargılandıkları Yüce Divan'dan beraatle çıktılar.

Hürriyet



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs