En Sıcak Konular

Konya'da deprem

14 Aralık 2007 09:36 tsi
KONYA’nın Cihanbeyli İlçesi’nde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem kısa süreli korku yarattı. Can kaybı ve hasara yolaçmayan depremde paniğe kapılan birçok vatandaş sokaklara kaçışırken, ilçeye bağlı Sağlık Beldesi'nde birinci kattan atl

       Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve ODeprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 20.06’da merkez üssü Konya’nın Cihanbeyli İlçesi'nde 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bu depremin ardından saat 20.18'de 3.2 ve 20.22’de 3 büyüklüğünde iki artçı şok meydana geldi. Cihanbeyli'nin yanısıra Kulu İlçesi ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerde hissedilen depremde ilk belirlemele göre can kaybı ve hasar oluşmadı.
      Cihanbeyli'de sarsıntı ile birlikte vatandaşlar, sokaklara fırladı. Depreme alış veriş merkezlerinde yakalananlar da panik için kaçıştı. Deprem sırasında işyerinde olduğunu belirten Mehmet Ali Sarı, “Bir anda elektrikler kesildi. Televizyon dolabı sallandı. Korkup dışarı çıkanları gördük'' dedi. Mehmet Ali Sarı’nın amcasının oğlu Metin Sarı ise, “Kafede oyun oynuyorduk. Bazıları çığlık attı. Herkes dışarı çıktı'' diye yaşadığı şok anını anlattı.
      Alışveriş merkezinde çalışırken depreme yakalanan Mehmet Aktı, “Markette çalışıyordum. Eşyalara üzerime geliyor gibi hissettim. Markette bulunanlar dışarı fırladı'' dedi. Belediye görevlisi Ekrem Ala da, bir anda kendisini kötü hissetiğini belirterek, dışarı çıktığını söyledi. Daha önce bu büyüklükte depremle karşılaşmadığını anlatan Ala, “Daha önce bu büyüklükte deprem olmadı. İlk defa böyle bir depremle karşılaştım. Çok korktum'' dedi. Esnaf Metin Akpolat, oturduğu yerden kalkamadığını ve lambaların sallandığını belirtti.
      Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sait Öztürk, “İlçemizde 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Yetkililerle görüşmemizde can ve mal kaybı yok. Köylerde de can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. Korktuk. Deprem sırasında antrede oturuyorduk. Masaya yaslanmıştım. Masa altımızdan kaydı. Alttan hiçbirşey hissetmedim. Tavandan hissettim. Depremden önce ses gelirdi. İlk defa böyle depremi hissettim'' diye konuştu.
      Artçı sarsıntıların ardından bir süre daha sokakta bekleyen vatandaşlar, daha sonra evlerine döndü.
     
     AYAĞINDAN YARALANDI
      Bu sırada ilçeye bağlı Sağlık Beldesi'nde oturan ve sarsıntı ile birlikte birinci kat penceresinden atlayan Harun Koçak ayağını incitti. Cihanbeyli Devlet Hastanesi’ne götürülen Koçak, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Milliyet



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs