En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'den başörtüsü çıkışı!

14 Aralık 2007 08:33 tsi
Devlet Bahçeli'den başörtüsü çıkışı! MHP, başörtüsü yasağında tavrını net bir şekilde ortaya koydu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli genç kızların, tesettürlü oldukları gerekçesiyle üniversiteden dışlanamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kilitleyen '367 krizi'nin aşılmasında önemli rol oynayan MHP, başörtüsü yasağında da tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Yasal düzenlemeyle bu meselenin çözülmesini isteyen Devlet Bahçeli, Anayasa'nın 10. maddesine, 'kamu hizmetlerinden yararlanmada engel teşkil etmeyecek' ifadesinin konulabileceğini söyledi.

Adalet, sağlık ve eğitim gibi toplumun kolektif ihtiyaçlarının karşılanmasının devletin aslî görevi olduğuna işaret eden MHP lideri, bunun iki tanesini karşılayıp, bir tanesine hayır denemeyeceğini vurguladı.

Hiçbir doktorun türbanlı hastaları, hiçbir hakimin türbanlı davacıları reddedemeyeceğini dile getirirken, aynı şekilde genç kızların, tesettürlü oldukları gerekçesiyle üniversiteden dışlanamayacağını anlattı.

MHP BU YASAĞA RIZA GÖSTERMEMEKTEDİR

Devlet Bahçeli, "MHP, başörtüsü yasağına rıza göstermemektedir. Anayasa'da mı, başka yerde mi yeni düzenleme yapılabilir? Kamusal ve özel alan sınırı çizilerek kısıtlamalar kaldırılabilir." dedi.

Swissotel'de basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelen Devlet Bahçeli, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP lideri, başörtüsü yasağı konusundaki çıkışıyla gündeme damgasını vurdu.

Bahçeli, meselenin uzlaşma ile Türkiye'nin gündeminden çıkarılmasını istedi. Bu tür tartışmalarla Türkiye'nin boğulmasına fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "Eğer türban veya tesettür, başörtüsü, bir siyasi simge olarak veya genel anlamda irticai unsurun tehdit algılaması olarak ifade ediliyorsa devletin her biriminde 40 yıldan bu yana tecrübe kazanmış görevlileri vardır. Bunların içerisinde kim inanarak takıyor, kim irticai faaliyet simgesi olarak kullanıyor bunu ayırt etmeye mezun olmak lazım. Şimdi bunların hepsini yapmayarak Türkiye'de türbanlı-türbansız veya laik-antilaik, dindar-dinsiz gibi çatışmalarla Türkiye'mizin boğulmasına, bu manada baskı altına alınmasına fırsat vermeyecek davranışları ortaya koymak lazım.''

dunyabulteni



Bu haber 245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs