En Sıcak Konular

Cari açığı Fenerbahçe mi kapatacak?

13 Aralık 2007 22:08 tsi
Cari açığı Fenerbahçe mi kapatacak? Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Fenerbahçe spor klübünü ziyaret ederek, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'la görüştü. Görüşmesi sırasında Fenerbahçe üyesi olan Şimşek, Türkiye'nin cari açığını kapatma konusunda Fenerbahçe'nin de bir rolü olduğ

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, cari açığını kapatmasında, getirdiği döviz gelirleriyle Fenerbahçe'nin rolünün büyük olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki yöneticileri, Hazine'deki makamında kabul etti. Şimşek, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek, takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından büyük gurur duyduğunu bildirdi.

Uzun dönemde sporda, sağlıkta ve eğitimde Türkiye'nin ciddi anlamda net ihracat potansiyeli olan bir ülke olduğunu belirten Şimşek, hizmetler sektörünün, Türkiye'nin daha iyi rekabet yapabileceği bir sektör olduğunu söyledi. Sporda başarı için vizyonu olan profesyonel yöneticilere ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Şimşek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın, tutarlı bir biçimde ve uzun soluklu düşünerek, Fenerbahçe'yi çok iyi bir noktaya getirdiğini kaydetti.

Aziz Yıldırım ise bunun yalnızca kendi başarısı olmadığını, tüm yönetim ve ekibin başarıda payları olduğunu dile getirdi.

ŞİMŞEK, FENERBAHÇE KULÜBÜ ÜYESİ OLDU

Aziz Yıldırım, daha sonra, Fenerbahçe Kulübü'nün üyelik kartını, şeref üyeliği belgesini ve kulüp rozetini Şimşek'e sundu. Yıldırım, ''Sayın bakan, Fenerbahçe Kulübü'nün üyesi oldunuz, artık kongrede oy bile kullanabilirsiniz'' dedi.

Türkiye'nin, her alanda olduğu gibi sporda da büyük bir atılım içinde olduğunun altını çizen Şimşek, ''Fenerbahçe, inşallah finali oynayarak daha büyük başarılara imza atar'' diye konuştu.

Şimşek, bir gazetecinin, İngiltere'deyken hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, ''İngiltere'de de Fenerbahçe'yi tutuyordum. Arada sırada maçlarına gittiğim bir tek Arsenal vardı'' yanıtını verdi. Yıldırım ise bir gazetecinin, sporda kayıtdışılığın yüksek olduğu iddialarının olduğunu sorması üzerine, sporda kayıtdışılığın olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın en çok geliri de spor kulüplerinden elde ettiğini vurguladı. Fenerbahçe Kulübü olarak halka açık bir şirket olduklarını ve uluslararası bağımsız denetim yaptırdıklarını ifade eden Yıldırım, Birinci ve İkinci Lig dışında bulunan Anadolu'daki spor kulüplerinin, bu faaliyetlerini sosyal amaçlı yaptıklarını belirterek, bu tür kulüplerden vergi almak yerine, tam tersine onlara yardım etmek gerektiğini söyledi.

FENERBAHÇE'NİN, RAKİPLERİ KARŞISINDAKİ DURUMU

Şimşek de bir gazetecinin, Fenerbahçe'nin bundan sonraki rakipleri konusundaki görüşünü sorması üzerine şu yanıtı verdi: ''Kim çıkarsa çıksın, Fenerbahçe Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecektir. Gönül ister ki bir sonraki aşamalara rahat çıkacağımız türden bir eşleşme olsun. Basından takip ettiğim kadarıyla basın, 'Porto' daha iyi olur diyor. Bu seviyede kim çıkarsa çıksın zorlu bir mücadele gerektiriyor, ancak Fenerbahçe, dün akşam ortaya koyduğu oynuyla, her takımı yenebilecek kapasiteye sahip olduğunu göstermiştir, inşallah bu başarımız devam eder.''

sporsitesi.net



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs