En Sıcak Konular

DTP'li vekiller PKK'lı mı, değil mi?

13 Aralık 2007 17:44 tsi
PKK Meclis'te mi? DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın PKK bağlantısı sebebiyle mahkumiyet aldığını hatırlatan, Avukat Erden Er, "Bu partinin hüküm giymiş ve yargılanan vekilleri de Mecliste. Yani hukuken de PKK Meclistedir" dedi

Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt paşanın “ PKK Meclis'tedir” sözleri kamuoyunda tartışılırken, Paşanın bu sözlerinin hukuken de doğru olduğu dile getirildi. Büyükanıt'a destek veren Anavatan partisi Genel Merkez Hukuk Müşaviri Av. Erden Er, DTP'nin Genel Başkanı ve milletvekillerini işaret etti.

“Genel Kurmay Başkanının ifadesi üzerinde çok fazla düşünmüye gerek yok ” diyen Av. Erden Er, "Mecliste grubu bulunan DTP’nin  Genel Başkanı olan Nurettin Demirtaş, her ne kadar AİHM tarafından bunun aksi yönde bir karar verilmiş olsa da öncesinde PKK gençlik kolları başkanı olmaktan önemli bir mahkumiyet aldı" dedi.

Er şu görüşleri savundu; Bu partinin vekili, Meclis kürsüsüne çıkıp, mahkeme kararından ve hukuktan bahsedip Büyükanıt Paşaya cevap veriyor ve ‘ iftira’ diyor. Peki Paşa neyi iftira olarak atıyor; ‘PKK’lı olmalarını’. İki yüzlülüğe bakın. İftira demek, ‘Birsinin ayıp saydığı veya utanç duyduğu bir şeyin, birileri tarafından kendisine yakıştırılmasıdır’. Peki bu iftiradan kurtulmak için niye çıkıp ta ‘ Biz PKK’lı değiliz, onları lanetliyoruz’ demiyorlar. Aksine devleti tehdit edercesine savunuyorlar."

"TBMM’de grubu bulunan DTP’nin Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, PKK başkanı olmaktan mahkumiyet alıp, 10 yıl cezaevinde yatmıştır. Ayrıca, bu partinin bir çok vekili geçmişte malum örgüte üye olmaktan mahkumiyetler almış ve bazıları da halen örgüte destek vermekten yargılanmaktalar."

"Yine bazı vekillerin bu örgütün kamplarına girdikleri, birisinin de eşinin halen dağda olduğu bilinmektedir. Büyükanıt paşanın ‘PKK Meclistedir’ sözlerine Hukuk penceresinden baktığımızda bu fotoğrafı net bir şekilde görmekteyiz. Açık söylemek gerekirse PKK şu an hukuken de Meclistedir. Bu gidişle DTP kapatılacak, PKK parti olacak. Çünkü, gafletin süreci bunu gösteriyor.”

Cafesiyaset



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs