En Sıcak Konular

Cindoruk, oturdu mu kalkmayacak!

13 Aralık 2007 17:15 tsi
Cindoruk, oturdu mu kalkmayacak! Hüsamettin Cindoruk, Demokrat Parti Genel Başkanı seçilirse partinin adını değiştirecek mi? Partinin yeni ismi ne olacak? Cindoruk kalıcı mı, yoksa emanetçi mi? İşte Cindoruk ve DP hakkında ortaya atılan son kulisler...

Bilindiği gibi Cindoruk kamuoyuna Demokrat Parti'de yaşanan kriz döneminin atlatılması için olağan kongreye kadar "birleştirici ağabeylik" yapacak isim olarak lanse edilmişti.
Ancak yakın çevresinden sızan bilgilere göre Cindoruk uzun bir aradan sonra yeniden çıkacağı siyaset sahnesinden öyle kısa bir sürede ayrılmaya hiç de niyetli değil.

Merkez sağda gözler Demokrat Parti'de yapılacak olan olağanüstü kurultaya çevrilirken, Genel Başkan Mehmet Ağar tarafından ismi lanse edilen ve Genel Başkanlığa resmen aday olmasına kesin gözü ile bakılan Hüsamettin Cindoruk, hummalı bir çalışma yürütüyor.
 
Cindoruk, şu anda Ankara'nın Gaziosmanpaşa semtinde Köroğlu Sokak'ta eskiden İlhan Kesici'nin kullandığı büroyu karargah olarak kullanıyor ve çalışmalarını buradan yürütüyor.
 
İstanbul'un Anadolu yakasında Demokrat Parti misyonuna sahip köklü aileler ve teşkilat üzerindeki etkili isimlerle biraraya gelen Cindoruk'un, Ankara'ya dönüşünde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile geniş çaplı bir fikir alışverişinde bulunacağı ifade ediliyor.
 
Hüsamettin Cindoruk çalışmalarını sürdürürken ekibini ise genç ve siyaset dünyası için yeni isimlerden oluşturuyor. Ancak bir isim bu tanımlamanın dışında...
 
Bu isim Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin kapatılarak Demokrat Parti adını almasının ardından bu partide de önemli görevler alan Tokat eski Milletvekili Ali Şevki Erek. Cindoruk'un kongreyi kazanması halinde Erek'i Genel Başkan Yardımcılığına getireceği belirtiliyor...

Yakın çevresi ile görüşen ve fikir alışverişinde bulunan Cindoruk'un öncelikle "Demokrat Parti" imajının tutmadığı ve orta-genç kuşağın Demokrat Parti'yi yeterince tanımadığı, bunun da alınan düşük oy oranlarında ciddi etkisi olduğu tespitini yaptığı belirtiliyor.
 
Cindoruk'un ikinci tespiti ise merkez sağda Anavatan-Demokrat Parti birleşmesi gerekleşmesi gerekliliği, ancak bunun yeterli olmayacağı. Cindoruk, Demokrat Parti'nin açılması ile partiden kopanların yeniden kurduğu Doğru Yol Partisi'nin de ileride ciddi bir bölen olabileceğini öngörüyor ve bu nedenle bu birleşmenin içerisine DYP'nin de dahil edilmesi gerektiğini savunuyor.
 
Kurt politikacının, kongrenin ardından genel başkanlığa seçilmesi halinde partinin adını bu kez Adalet Partisi olarak değiştirmeyi planladığı da yakın çevresinden alınan bilgiler arasında.

cafesiyaset



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs