En Sıcak Konular

Alevi öğrencinin babasına Baykal'dan mektup!

13 Aralık 2007 16:44 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da bir lisede görevli öğretmen tarafından dövüldüğü belirtilen alevi öğrencinin babasına gönderdiği mektupta, "İnsanların dini inancını, mezhebini, ırkını suçlama konusu yapmak hiçbir şekilde kabul edilemez" ded

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da bir lisede görevli öğretmen tarafından dövüldüğü belirtilen alevi öğrencinin babasına gönderdiği mektupta, "İnsanların dini inancını, mezhebini, ırkını suçlama konusu yapmak hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

Baykal, öğrenci B.K'nin babasına hitaben yazdığı mektupta, "Oğlunuza yöneltilen mezhep sorgulaması, baskılar ve zorbalıklar bilinmelidir ki sadece ona ve ailenize karşı sergilenmiş bir olumsuzluktan ibaret değildir. Bu ilkel zihniyet Anayasa'nın özüne, insan haklarına, Cumhuriyetimizin temellerine ve ulusal bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize karşı bir tehdidin ne kadar sorumsuzca devletin eğitim kurumlarında da yuvalanabilmiş olduğunu bize göstermektedir" dedi.

Olay karşısında ailenin verdiği mücadelenin, "gurur verici ve örnek bir davranış olduğunu" belirten Baykal, mektubunda şunları kaydetti:

"Haklı mücadelenizin toplumca benimsenmiş ve her kesim tarafından desteklenmiş olması da insanımız, toplumumuz ve ülkemiz için büyük bir kazanımdır.

Bu saldırganlık, sadece ayrımcı, dışlayıcı tavır ve davranışa maruz kalan oğlunuz ile aileniz açısından değil, toplumumuz açısından da çok büyük sakıncalar taşımaktadır. Bu tutum ve davranışın eğitim camiası içinde ortaya çıkması ise utanç verici olmanın ötesinde, cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarına da taban tabana terstir ve mutlaka hesabının sorulması gerekir."

haber10



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs