Putin, 7 Ocak 2008'de öldürülecek! | " /> Putin, 7 Ocak 2008'de öldürülecek! | "/>

En Sıcak Konular

Putin, 7 Ocak 2008'de öldürülecek!

13 Aralık 2007 13:01 tsi
Putin, 7 Ocak 2008'de öldürülecek! ABD'nin ünlü düşünce kuruluşlarından Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) 'Rusya'nın Alternatif Geleceği' başlığıyla hazırlanan raporda skandal iddialara yer verdi. Rapora göre Putin öldürülecek, Rusya da kaosa sürüklenecek! Nasıl mı?

Rusya demokrasinin eleştirildiği ve Amerikan halkının nasıl bir Rusya beklediği ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığı CSIS raporuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 7 Ocak 2008'de suikast düzenleneceği ve ülkede büyük bir kaos yaşanacağı iddia edildi.

Zaman'dan Faruk Akkan'ın haberine göre Kommersant gazetesi muhabirlerinden Dmitri Sidirov, bugün yayınlanması beklenen raporu ele geçirdi.

Haber şöyle:

Valday grubu olarak bilinen seçkin entelektüeller arasında yer alan ve CSIS'ın Moskova eski direktörlüğünü de yapan Andrew Kuchins, raporda yer verdiği iddialarında, "Başkan Putin 7 Ocak'ta Kurtarıcı İsa Kilisesi'nde düzenlenen ayinden çıkarken suikast düzenlenecek. Katil yakalanamayacak ve Rusya büyük bir kaosa sürüklenecek. Rusya piyasaları çökecek. Büyük gösteriler ve yürüyüşler yapılmaya başlayacak. 20 Ocak'ta da olağanüstü hal ilan edecek. Yönetime eski KGB kökenli Igor Sechin, Sergey Ivanov ve Nikolay Patrushev gelecek." öngörülerinde bulunuyor.

Bir romanı andıran Kuchins'in öngörülerine göre Rusya Demiryollarının başında bulunan Vladimir Yakunin Rusya'nın yeni başkanı olacak. Ancak Surgut'da greve giden işçilerin grevi durdurmamaları üzerine işçilere ateş edilmesi emrini veriyor. Moskova belediye başkanı Yuri Lujkov ve St. Petersburg belediye başkanı Valentina Matvienko milyar dolarlı bulan yolsuzluk suçlamaları ile yargılanacak ve ömür boyu hapse mahkum olacak. Ulusalcılık hızla artacak. Tüm bu karmaşa 2016 yılına kadar devam edecek. Sonuçta Putin karşıtı 'Öteki Rusya Hareketi'nin liderlerinden Boris Nemtsov başkan olacak ve ülke yeniden istikrara kavuşacak. Nemtsov'un destekleri ile petrol şirketi Yukos'un eski sahibi oligark Mihail Hodorkovski serbest bırakılacak.

Moskova Carnegie Vakfı'nın eski başkanlığını da yapmış olan Kuchins ABD'de önemli Kremlinolojistler arasında yer alıyor. Rusya'da düzenlenen uluslararası toplantıların hepsinde yer alan Kuchins 2006'da St. Petersburg'da gerçekleşen G8 zirvesi öncesi Putin'e bir mektup göndererek Rusya'nın demokratikleşmesi için önerilerde bulunmuştu.

59 sayfalık raporda ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Rusya işleri direktörü Thomas Graham, George Washington Üniversitesi'nden Henry Hale, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nden Anders Aslund ve daha bir kaç yazarın da imzası bulunuyor. Yazarlar genelde Rusya'da bir sekiz yıl daha demokratikleşme adına bir iyileşmenin olmayacağı görüşünü savunuyor.


iyibilgi



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs