En Sıcak Konular

Meclis bu kez IMF yüzünden karıştı!

12 Aralık 2007 22:02 tsi
Meclis bu kez IMF yüzünden karıştı! Meclis'te MHP ve AK Parti'li vekiller arasında ''IMF'' gerginliği. MHP'li Mehmet Günal'ın IMF'le ilgili açıklamalarına AK Parti'den Nihat Ergun cevap verince Genel Kurul karıştı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın, ''IMF'ye borç ödememek gibi bir şansınız var mı?'' sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Borç alanlar emirleri almıştır. Emrinin yanında da parayı idare edecek adam gelmiştir'' karşılığını verdi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 8. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, görüşmeler sırasında salonda bulunmamasını eleştirdi.

Bakan Unakıtan'ın, ''şovunu yapıp gittiğini'' öne süren Günal, küçükken babasının kendisine Sadi Sungur'dan bahsettiğini, ancak onun illüzyonist olduğunu, daha sonraki yıllarda öğrendiğini söyledi. Bakan Unakıtan'ı da illüzyoniste benzeten Günal, ''O şapkadan tavşan çıkarıyor, mısır çıkarıyor, tavuk çıkarıyor'' dedi.

AK Parti hükümetinin, IMF'ye ödenen borcu bir başarı gibi göstermesini de eleştiren Günal, ''IMF borcunu ödememek gibi bir şansınız var mı? Hadi Kasımpaşalılık yapın da ödemeyin'' diye konuştu. Günal, AK Parti'li milletvekillerinin, 2001 krizi sonrası IMF ile ilgili yapılan anlaşmaya yönelik laf atmaları üzerine, ''Siz 2005 yılında ne kadar aldınız. O tarihte yeni bir anlaşma yapmadınız mı?'' diye sordu.

Günal'ın iddialarına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün de ''Borç alan emir alır'' atasözünün çok doğru olduğunu söyledi. İktidara gelmeden önce IMF'den yaklaşık 30 milyar dolar borç alındığını belirten Ergün, şöyle konuştu: ''IMF de emirleri vermiş.

'Ben bu parayı veriyorum ama siz şimdi bu parayı idare etmesini de bilmezsiniz, çünkü böyle bir paraya ihtiyacınız olmasaydı, bu kadar banka batmazdı, bu parayı idare edecek adamı da yanında vereyim' demiş. Biz geldik, 30 milyar dolarlık borç, 23-24 milyar dolar olarak duruyordu.

7,5 milyar dolara kadar indirdik. 'Borç ödeyen emir alır' diye bir atasözü hatırlamıyorum. Varsa söyleyen gelsin. Milletin emanetine hakkıyla riayet ediyoruz, güzümüz gibi bakıyoruz. Borç alanlar emirleri almıştır. Emirin yanında parayı idare edecek adam gelmiştir. Biz emirleri de parayı idare edecek adamı da gitmesi lazım gelen yere gönderdik. Kendi programımızı yaptık. Biz kendi bakanlarımızı, bu paranın başına geçirdik. 23.5 milyar dolar borç, 7.5 milyar dolara düştü.''

-KONYA VERGİ DAİRESİNİN AFİŞİ-

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de Konya Vergi Dairesinin internet sitesinde yer alan bir afişte, türbanlı bir ilköğretim öğrencisinin, ''Vergiyi ver devletine, haram katma servetine'' ifadelerine yer verildiğini söyledi. Türbanı ilkokula kadar indirme tartışmasına girmeyeceğini dile getiren Özyürek, şöyle dedi:

''(Vergiyi ver, devletine haram katma servetine) deyimi bazılarının hoşuna gitmiş olabilir ama derinine düşünüldüğünde, Türkiye gibi laik, demokratik cumhuriyette vergiyi haram-helal bağlamında toplamak, çok ciddi yanlıştır. Vergi, bir vatandaşlık görevi olarak alınan katkıdır. Haram helal bağlamında vergi toplamaya kalkarsanız, bu laik-demokratik cumhuriyet yerine, Türkiye'nin artık giderek bir din devletine geldiğinin önemli bir göstergesi olur.''

Özyürek, bir yazarın, ''bu sloganın şeriat devletinde kullanıldığını'' yazdığını ifade ederek, ''Laik cumhuriyette bunlar kullanılmaz'' dedi. Genel Kurulda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 2 maddesi daha kabul edilerek 10. maddeye gelindi. 



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs