En Sıcak Konular

Terör mağduru kızlara kültür terapisi

12 Aralık 2007 21:19 tsi
1990’lı yılarda terör yüzünden küçük yaşta köylerini terk ederek Batman’a yerleşen ve bugün herbiri birer genç kız olan terör mağdurları Batman'ın en sosyetik yeri Mado'da eğlendiler.

1990’lı yılarda terör yüzünden küçük yaşta köylerini terk ederek Batman’a yerleşen ve bu gün her biri birer genç kız olan Çok Amaçlı Toplum Merkezi(ÇATOM) kızları Bu gün seçkin bir mekanda Vali Dr. Recep Kızılcık ile bir araya gelerek valiye Türk bayrağın ve el işi sanatlarından oluşan hediyeler takdim ettiler.

Batman’ın varoşlarında kalan ve yaklaşık üç yıldır ÇATOM’lerd dikiş, nakış, Bilgisayar ve el işi sanatları kurslarına giden 152 kursiyerden 40 kursiyer vali tarafından bu gün Mado’da ağırlandılar.

Kimi 10- kimi 15 yıldır köylerini terk eden bu kızlardan Ceylan Dilek 15 yıldır terör yüzünden köylerini terk ettiklerini ve ÇATOM da açılan kurlara katıldığını belirterek okuma yazma, biçki dikiş, nakış ve bilgisayar kursuna giderek hayata bağlandığını ve kent kültürü ile büyüdüğün söyledi.

Dilek doğup büyüdüğü Sason İlçesin unutamadığını belirterek şartlar ive imkânlar el verirse köyüne dönmeye bile düşündüğünü söyledi. Kimi kızlar ise artık şehir kültürüne alıştıkların ifade ederek kendilerin iş sahası açılmasın isterken kimileride yaptıkları el sanatlarını pazarlanmasın istedi.

Vali Dr. Recep kızılcık ise genç kızlara hitaben yaptığı konuşmada; “Kadınlar iş yaşamına atılmalı. Ve geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıdır. Kadınlar yaşamda hak ettikleri gibi yaşayabilmelidirler" dedi.

Batman’ın varoş semtlerinde yaşayan ve çatomlara giden genç kızlar ilk kez Mado gibi seçkin bir mekanda ağırlamanı keyfini yaşayarak bu fırsatı kendilerin sağlayan vali Dr. Recep Kızılcık’a teşekkür ettiler.
 

Yılmaz Ekinci



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs