En Sıcak Konular

Kültür merkezi adı altında terör propagandası

12 Aralık 2007 19:13 tsi
İzmir, Kemalpaşa'da yasa dışı sol örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 2'si kadın 7 kişiyle ilgili sorgulamada örgütün kültür merkezi kurarak örgüt propagandası yaptıkları ortaya çıktı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yasa dışı sol örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 2'si kadın 7 kişinin, ilçe merkezinde ve köylerinde yasa dışı örgütlenme çalışmaları içinde oldukları, kültür merkezi kurarak örgütün propagandasını yaptıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kemalpaşa ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir kültür merkezine baskın düzenledi. Operasyonda, kültür merkezinin yöneticileri E.E. (30), eşi S.E. (26), E.A. (43), eşi Z.A. (39), H.K. (37), M.K. (27) ve T.A. (30) yakalandı.

Gözaltına alınan 2'si kadın 6 kişinin, yasa dışı Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) örgütü üyesi oldukları, ilçe merkezi ve yapılanma içinde bulundukları, kültür merkezinde örgütün propagandasını yaptıklarının belirlendiği bildirildi. Kültür merkezinde ve zanlıların evlerinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ve CD'ler ele geçirildi.

Kemalpaşa Jandarma Komutanlığında işlemleri tamamlanan 6 zanlı, ''yasa dışı örgüte üye olmak'' ve ''örgüt adına faaliyet göstermek'' suçlarından adliyeye sevk edildi. İzmir Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Kemalpaşa ilçesinde yasa dışı sol bir örgüte yönelik düzenlediği operasyonda, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen 2'si kadın 7 kişiyi yakalamıştı. 



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs