En Sıcak Konular

Üsteğmen dağda mı unutuldu?

12 Aralık 2007 17:58 tsi
Üsteğmen dağda mı unutuldu? Isparta'da dağda tipide kalıp şehit olan üsteğmen olayından sonra ikinci bir skandal daha yaşandı. Üsteğmen Fatih Uluğ, Şırnak'ta gerçekleştirilen bir operasyon sırasında dağda unutuldu. İşte Üsteğmen'in ailesinin ortaya attığı şok eden iddialar...

Şırnak'ta PKK operasyonu için helikopterle araziye götürülen tim, kar ve tipi bastırması sonucu birliğe geri götürülürken, Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ bölgede unutuldu. Bir gün sonra durum anlaşılınca dönüp arazide iki gün arama yapıldı ama Uluğ'a ulaşılamadı. Uluğ'un anne ve babası Taraf Gazetesi'ne olayı doğruladı. Eşi Feray Uluğ ise “Lütfen konuyu benden doğrulatmayın” dedi.

M. Fatih Uluğ 2003 yılında sözleşmeli Dr. Üsteğmen olarak orduda göreve başladı. Uluğ'un dağda unutulması süreci 1 Aralık 2007'de PKK'ya yönelik operasyon kararıyla başladı.

1 Aralık gece yarısı operasyon başlamış ve 2 Aralık Pazar günü saatler 06:00'ı gösterdiğinde helikopterle operasyon bölgesine inilmişti.

Bölgede yoğun kar ve tipi vardı. Yürümek neredeyse imkansız olduğu için operasyon yapılacak bölgeye intikal çok zordu. Yoğun tipi ve kar timi operasyon yapma fikrinden vazgeçirdi. Devam etmek timin dağda donarak ölmesine sebep olabilirdi. Tim toplanıp geri döndü. 3 Aralık Pazartesi günü saatler 15:00'ı gösterdiğinde Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ'un birlikte olmadığı anlaşıldı. Ekip tabip üsteğmeni bölgede unutmuş ve Şırnak'a dönmüştü.

İKİ GÜN ARANDI

Tim toplanıp tekrar olay bölgesine intikal etti. Yeni görev Şırnak 3. Jandarma Tabur Komutanlığı tabibi Üsteğmen Uluğ'u bulmaktı. Kar ve tipi gittikçe etkisini artırmış, arazi tamamen karla kaplanmıştı. Arazide tam iki gün kalındı. Tüm aramalara rağmen Tabip Üsteğmen bulunamadı. Tim Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na dönmek üzere tekrar yola çıktı.

EŞİ RAPOR ALDI

Dün ulaştığımız bu bilgilerden sonra, konuyla ilgili bilgi almak için Tabip Üsteğmen Uluğ'un Şırnak Vergi Dairesi'nde vergi memuru olarak çalışan eşi Feray Uluğ'u çalıştığı kurumdan aradık. Vergi Dairesindeki yetkililer Feray Uluğ'un 7 Aralık 2007 günü rapor aldığını ve daireye gelmediğini iletti. Bunun üzerine Vergi Dairesi Müdürü Fatma Sarıkaya'yla telefonla Uluğ'un neden rapor aldığını sorduk. Sarıkaya “Feray Uluğ'un neden ve kaç gün rapor aldığını bilmiyorum” deyip telefonu kapattı.

Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nı arayıp Üsteğmen M. Fatih Uluğ'la görüşmek istediğimizi söyledik. Santral görevlisi Uluğ'un birlikte olmadığını konuyla ilgili bilgi vermek üzere personelden sorumlu Mehmet Başçavuş'la görüşmemiz gerektiğini söyledi. Taraf'a ulaşan bilgileri aktardığımız Mehmet Başçavuş'un (soyadını vermedi) ilk tepkisi “olayı neden soruşturduğumuz ve bu bilgiyi nereden aldığımız” oldu.

Konuyu yalanlamayan başçavuş “Üsteğmenin ailesine gerekli bilgiyi verdik. Sizinle bilgi paylaşmayacağız” dedi.

BİLGİ VERMEM

Kayıp üsteğmenin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı misafirhanesin A Blok 302 nolu odada kalan eşi Feray Uluğ'la iki kez telefon konuşması yaptık. Telefonda oldukça üzgün bir ses tonuyla konuşan Uluğ da “Bilgi veremiyorum bu konuyla ilgili bunu doğrulayacak kişi ben değilim” dedi.

BAŞKA YERDEN DOĞRULATIN

İkinci telefon görüşmemizde ise Uluğ, “Yani lütfen beni dahil etmeyin, başka bir yerden doğrulatın. Ben vermeyeceğim” dedi.

Üsteğmenin nasıl ve neden unutulduğu, sağ olup olmadığı, sorumlularla ilgili neler yapıldığı soruları ise şuan için cevapsız.

ÖLÜM HABERİ DEĞİL OĞLUM GELSİN

Ankara Dikmen'de oturan Fatih Uluğ'un ailesi “Oğlumuzu bulsunlar, onu sağ istiyoruz” dedi.

Kayıp haberinin ardından şok geçiren Uluğ'un annesi Nejla Uluğ ve babası Ahmet Uluğ ilk bilgiyi Perşembe sabahı gelinlerinden aldıklarını, aynı gün askeri yetkililerin kendilerini evlerinde ziyaret ettiğini ve haberi verdiğini anlattı. Bunun üzerine Fatih'in göev yaptığı 23. Tümen Jandarma Kotanlığını aradıklarını söylediler.

Operasyona çıkan askerler anne ve babaya operasyon timinin dağlık alanda saatlerce yol aldıktan sonra geçici bir karakolda mola verdiğini, mola bitiminde Üsteğmen Uluğ'un kaybolduğunun fark edildiğini anlatmış.

Askeri yetkilileri “sorumsuz ve duyarsız” hareket etmekle suçlayan Anne Uluğ tepkisini şöyle dile getiriyor: “Oğlum daha önceki operasyonda sekiz gün boyunca tırmanınca fenalık geçirmiş. Öldü diyenler gelsin önce beni öldürsün. Şırnak'ta yazın nefes darlığı sorunu çıktı. Oğlum tecili bitmeden kendisi gitti asker şimdi de 'firar etti' diyorlar. 'Kaçırılmadı her tarafı aradık bulamadık, ölmüş olsaydı bulunurdu' diyorlar. Eğer yaşıyorsa gazetenizi okursa ortaya çıksın, bize ulaşsın, yoksa dayanamayacağım. Vatan sağolsun demiyorum. Neden komutanların bakanların çocukları oralarda askerlik yapmıyor. Şimdi küçük oğlumu askere istiyorlar. Bu oğlumu bulamazlar kesinlikle askere göndermem”

Baba Uluğ ise komutanların “Olayı yaymayın, fazla kurcalamayın, firar etmişse yakında ortaya çıkar.” dediğini aktardı.

Fatih Uluğ Dört Yıllık Subay

M. Fatih Uluğ 22. 08. 1974 yılında Nazilli'de doğdu. 1999 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Tecili bitmeden verdiği dilekçeyle Çankırı'ya askere gitti. Askerden sonra Çankırı'da iki yıl doktorluk yaptı. Eşinin babası emekli astsubay olduğu için onun tavsiyesiyle 2003 yılında orduda sözleşmeli olarak çalışmaya başladı. Temmuz ayında Aydın'da görev yaptığı sırada 2015 yılına kadar bir dönem daha orduyla anlaşma imzaladı. Ağustos ayında da Sınır Jandarma Tümeni'nde görevlendirilerek Şırnak'a gitti.

Taraf



Bu haber 1,281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs