karıştırdı! | " /> karıştırdı! | "/>

En Sıcak Konular

Koç'un itirafı CHP'yi karıştırdı!

12 Aralık 2007 14:48 tsi
Koç'un itirafı CHP'yi karıştırdı! CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'un Köşk seçimlerini kilitleyen '367 şartı'nı inandırıcı bulmadığına ilişkin açıklaması büyük yankı uyandırdı. CHP'liler Koç'u bakın hangi ağır sözlerle yerden yere vurdular...

 
 
Parti yöneticileri, inanmadığı hususları savunan Koç'un siyasetçiliğinin sorgulanması gerektiği görüşünde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, 367 konusunun 'inanç' değil hukuki bir olay olduğunu belirtti ve bu görüşü Koç'la birlikte savunduklarını hatırlattı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, "O gün öyle, bugün böyle olmaz. Siyasetçi inanmadığı şeyleri savunmamalıdır." dedi. Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Sinan Yerlikaya, "Haluk Bey, popülist bir yaklaşım içinde. Grup başkan vekilimizin bizim doğrumuzu inandırıcı bulmaması yanlış bir şey." ifadesini kullandı.

Parti içinde liderlik mücadelesi başlatan Koç, Zaman'a "Ben hukukçu değilim; ama uygulamanın içinden gelen bir kişiyim. 367'yi bireysel olarak pek inandırıcı görmedim. Aklım yatmasa da, bu bir parti politikası olarak uygulandı." açıklamasını yapmıştı. Dün CHP'nin gündemi bu sözler oldu. Koç'un CHP kurultayında rakip olduğu Deniz Baykal'ın kurmayları, eski grup başkan vekiline sert tepki gösterdi.
 

CHP Genel Başkan
Yardımcısı
Mustafa Özyürek Genel Sekreter Yardımcısı
Mehmet Sevigen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
Sinan Yerlikaya
367'yi Koç'la birlikte savunduk. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçesinde onun da imzası var. 'O gün öyleydi bugün böyle' olmaz. Bir siyasetçi, inanmadığı şeyleri nasıl savunur anlamıyorum. Böyle bir düşüncesi varsa, o gün ifade etmeliydi. Haluk Bey adına üzülüyorum. Popülizm peşinde.

Mustafa Özyürek, '367 şartı'nı Haluk Koç'la birlikte savunduklarını ve Anayasa Mahkemesi'nin de kendilerini haklı çıkardığını belirterek, "367 meselesi, bir inanç meselesi değil, bir hukuk meselesidir. Biz, Anayasa'nın öyle yorumlanması gerektiğini düşünüyorduk. Hukukçuların büyük bölümü de öyle düşünüyordu. Anayasa Mahkemesi bu görüşümüze hak verdi." dedi.

AK Parti iktidarının, bu konuda tereddüdü olduğu için Anayasa değişiklik paketine 'her koşulda oturum için 184 şartı aranır' içerikli bir hüküm koyduğunu kaydeden Özyürek, "Böyle hukuki konuları 'daha önce katılıyordum, şimdi katılmıyorum' gibi ifadelerle tartışmanın anlamı yoktur. Sayın Koç, o gün kendisi de bu görüşü savunuyordu. Mahkemeye başvuru dilekçesinde onun da imzası var." diye konuştu.

Mehmet Sevigen, insanların inanmadığı şeyleri savunmamaları gerektiğini belirtti; özellikle de siyasetçilerin bu duruma düşmesinin çok yanlış olduğuna işaret etti. Sevigen, "O gün öyleydi de bugün böyle, diye bir şey olmaz. Madem inanmıyordu, niye savundu?" ifadelerini kullandı.

Sinan Yerlikaya, "Haluk Bey adına üzülüyorum." derken, Koç'un popülizm peşinde olduğunu ileri sürdü. Eski grup başkan vekilinin böyle bir düşüncesi varsa, bunu o gün ifade etmesi gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Grup başkan vekilinin bizim bu doğrumuzu inandırıcı bulmaması benimsenmeyecek bir olay, yanlış bir şey. Bazı arkadaşlarımız o zaman tereddütlerini söylemişti, o da söyleyebilirdi."
 

Zaman



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs