yeşil ışık | " /> yeşil ışık | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan muhalefete eleştiri, "eve dönüş"e yeşil ışık

12 Aralık 2007 12:42 tsi
Erdoğan'dan  muhalefete eleştiri, Başbakan Erdoğan, "eve dönüş" yasasıyla ilgili sözlerine açıklık getirdi ve yasaya itiraz eden muhalefeti eleştirdi. Yeni yasa mı çıkartılıyor? Yasanın kapsamı ne olacak? Muhalefetin eleştirileri, üslubu hakkında ne düşünüyor? İşte, Erdoğan'ın açıklam

Başbakan Erdoğan, yeni bir pişmanlık yasası hazırlığı içinde oldukları şeklindeki haberlerin doğru olmadığını ve kendisinin öyle bir açıklama yapmadığını söyledi.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, TCK’nın 221. maddesinin zaten bir eve dönüş yasası olduğunu belirterek, “221 ile ilgili de böyle bir çalışma yapılabilir. Bunu dedim ve yine arkasındayım, yapabiliriz” dedi.

Erdoğan, Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı’nın açılış toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisinin daha önce “kanlı teröre bulaşmamış olanlarla” ilgili bir açıklama yaptığı hatırlatılarak bununla ilgili bir yasal çalışma olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan, Portekiz seyahati sırasında gazetecilere yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “Eve Dönüş Yasası olarak benim uçak seyahatinde gazeteci arkadaşlarıma bu yasa yani 221 ‘bununla ilgili çalışma yapılabilir’ dedim. Bu yasa konusunda şu an ‘bu çalışma sürdürülüyor’ gibi bazı açıklamalar gazetelerde okuyorum. ‘Böyle bir çalışma yapılıyor’ diye benim bir açıklamam yok” diye konuştu. Erdoğan, sadece Türk Ceza Kanunu’nun etkin pişmanlık hükmünü düzenleyen 221. madde ile ilgili olarak “bu madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir” dediğini belirterek şöyle konuştu:

“Bu nedir? Birincisi dağa çıkışı engellemek ve ikincisi dağda teröre bulaşmamış olanları anasının, babasının yanına çekebilmek. Benim söylediğim bu. Bunu farklı yerlere çekmek yanlış olur” dedi.

4 BİN BAŞVURU OLDU

Bu sözlerini eleştiren muhalefet partilerinin de daha önce benzeri yasalar çıkardığını kaydeden Erdoğan, 1991’den bu yana konuyla ilgili olarak 8 tane yasa çıkarıldığını ifade etti.

Erdoğan, “Bunun bir faydası yoktur” anlayışının anlamakta zorlandığını belirterek, “Bugüne kadar 4 bini aşkın müracaat olmuş, 3 bin 300 civarında netice alınmış. Bu tür adımlar her zaman denenebilir. Çünkü siyaset bir netice alma sanatıdır. Her zaman söylüyorum netice alabilmek için yasal çerçeve içerisinde hukuk çerçevesi içerisinde ne gerekiyorsa her saman yaparız. Kendimize inanıyoruz kendimize güveniyoruz” diye konuştu.

“BAĞIRMAK GEREKİYORSA BİZ DE BAĞIRIRIZ”

Başbakan Erdoğan, muhalefetin yaklaşımını “kavgacı ve gerilimci” bulduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Öyle bağırarak, çağırarak, hamaset yaparak bir yerlere varmak mümkün değil. Bağırmak çağırmak gerekiyorsa onu bizde yaparız. Öyle bir sıkıntımız öyle bir derdimiz yok. Biz netice almanın gayreti içindeyiz ve buna yönelik olarak da her zaman bu çalışmalarımızı zaten yapmak durumundayız. 221 ile ilgili de böyle bir çalışma yapılabilir. Bunu dedim ve yine arkasındayım, yapabiliriz. Yeter ki önerileri görelim ama arkadaşlarıma her zaman söylüyorum. Daha yeni, farklı öneriler bu konuda getirebiliyorsak 221 üzerinde çalışalım. 221 şu anda çalışıyor. 221 bir Eve Dönüş Yasasıdır. Eve Dönüş Yasası kalkmamıştır. Şu an da yürürlükte ama bunun üzerinde, daha esnetebiliriz daha farklı hale getirebiliriz. Bu çalışmalar yapılabilir.”

iyibilgi.com



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs