En Sıcak Konular

Gürüz'den yeni YÖK Başkanı'na tehdit!

12 Aralık 2007 10:52 tsi
Gürüz'den yeni YÖK Başkanı'na tehdit! "Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak" diyen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a sert tepkiler gelmeye devam ediyor. En sert tepkiyi ise "Üniversitelerde tek bir yasak yok" diyen Kemal Gürüz verdi. Gürüz, Özcan'a tehditler savurdu!

YÖK Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın "Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak" açıklamasına rektörlerden farklı tepkiler geldi. Ancak en sert tepkiyi YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz verdi: Haddini bilsin, Malezya’ya gitsin.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz: Üniversitelerde tek bir yasak yok. Yasak var diyebiliyorsa erkekçe, mertçe çıksın söylesin. Ama yasaktan anladıkları ‘türban’ ise onu değiştirmeye bunların, Cumhurbaşkanı’nın da gücü yetmez. O haddini bilsin. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanıyor bu ülkede. Kimse kafasına göre iş yapamaz. O çalışmaları yaptığı ülkeye, Malezya’ya gidip bunları söylesin.

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay: İdareciler yasaların üstünde değillerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararları gayet açıktır.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu: Cumhurbaşkanı Gül, kendisine benzeyen birisini göreve atadı. Hangi mevki ve makamda olursa olsun bireysel düşüncelerle ülke idare edilemez.

Hukukçular endişeli: Açıklamalar tehlikeli

Hukuk çevreleri de “yasaklar kalkacak” açıklamasını endişeyle karşıladı. YÖK Başkanı Özcan’ın sözleri tehlikeli olarak nitelendirildi.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk (Adalet eski Bakanı): Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), üniversitelerdeki türban yasağına ilişkin kararları herkes tarafından biliniyor. Yargı kararlarının dışına çıkılarak üniversitelerde türbana izin verilmesine kalkışılırsa, sorumlular hakkında savcıların harekete geçmesi gerekir.

Prof. Dr. Ülkü Azrak (Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi): AKP’nin paralelinde bir kişi olan yeni YÖK Başkanı, hukuk bilmiyor. Hukuktan anlayan bir bilim adamı, türban konusunda yargı kararları varken yasağı kaldıramaz. Böyle bir davranış hem suç oluşturur hem de anayasaya meydan okuma anlamına gelir.

Akşam



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,477 µs