En Sıcak Konular

Meclis'te Apo polemiği!

12 Aralık 2007 10:13 tsi
Meclis'te Apo polemiği! TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, bakanlığının bütçesinin görüşmeleri sırasında, çeşitli isimler altında terör örgütü mensuplarına af getiren yasaları çıkaran hükümetleri açıklamasının ardından salon karıştı...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti hükümeti döneminde, 7 Ekim 2003’de TBMM’de kabul edilen Başbakanlık Tezkeresine ilişkin olarak "PKK terör örgütünün güçlenmesi ve son 4 yılda çok sayıda şehit verilmiş olması gerçeği karşısında, almadığınız tedbirlerin vebalı yok mudur?" dedi.

Türkiye ile Arnavutluk arasında serbest ticaret anlaşmasını öngören uluslararası sözleşmenin onaylanmasına ilişkin tasarının görüşülmesi sırasında söz alan MHP Grup Başkanvekili Vural, 7 Ekim 2003’te Mecliste kabul edilen tezkerenin kullanılmadığını söyledi.

Tezkerenin, Türkiye’nin birliğini tehdit eden unsurların bertaraf edilmesine yönelik olduğunu belirten Vural, şöyle konuştu:

"Aradan 4 yıl geçmiş. Kararlılığı görüyor musunuz? Tezkere çıkarıldığında ’haklı güvenlik endişelerimiz, başta ABD olmak üzere diğer ülkeler tarafından iyi bilinmekte’ deniliyor. Tezkerenin gerekçesine, PKK terör örgütünün Irak’tan tasfiyesi amacıyla, oradan kesin bir şekilde bertaraf edilmesi konusunda görüşmelerin başlatıldığı yazılıyor. Bu gerekçeyle 4 yıl önce tezkere çıkarılmış ama adım atılmamış. Bu Meclis, bu yetkiyi verdi, kullanmadın. ’Terörün tasfiyesi için’ dedin, yapmadın.

PKK terör örgütünün güçlenmesi, son 4 yılda çok sayıda şehit verilmiş olması gerçeği karşısında almadığınız tedbirlerin vebalı yok mudur? Niye yan gelip yattınız? 4 yıldan bu yana sordunuz mu? Nerede anlaşma? Bu Meclise yanlış bilgi vermek doğru değil. Bunun düzeltilmesi gerekir.

Başbakanlık elbette yan gelip yatma yeri değildir. 22 Temmuzda milletimiz sizin PKK terör örgütüne karşı müdahale yapmamanız için oy vermedi."
     
"PAKETLEYİP, SEÇİM RÜŞVETİ OLARAK VERDİLER"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise 1984’ten bu yana terörün devam ettiğini, bu dönem içinde görev yapan hükümetlerin, teröre karşı, bölünmez bütünlük için mücadele ettiğini, bir çok şehit verildiği söyledi.

Elitaş, 16 Şubat 1999’da terör örgütü elebaşısının teslim edildiğini ifade ederek, "Almadılar. Paketleyip seçim rüşveti olarak verdiler. O dönem içinde ’Apo’ denen caniyi İmralı’da misafir edeceksiniz, talimat vermesine izin vereceksiniz, idamını engelleyecek şekilde el kaldıracaksınız, arkasından gelip meydanlarda millete ip fırlatacaksınız... İktidarda başka muhalefette başka konuşmanın alemi yok" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs