En Sıcak Konular

Elekdağ'dan Bush'a yaptırım çağrısı

11 Aralık 2007 22:13 tsi
Elekdağ'dan Bush'a yaptırım çağrısı CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ, ABD'nin, Irak'ın kuzeyindeki Kürt liderlere baskı yaparak, terör örgütü PKK'nın elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Feyman Hüseyin'in, Türkiye'ye teslim edilmesini sağlamasını istedi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2008 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, terör örgütü elebaşlarının Türkiye'ye tesliminin, örgütün çökertilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Elekdağ, terör örgütü elebaşları Karayılan, Bayık ve Hüseyin'in, Türkiye'ye teslim edilmesi halinde, örgütün demoralize olacağını ve zafiyete uğrayacağını vurguladı.

Elekdağ, ''Mesut Barzani ve Celal Talabani'nin bu kişilere sahip çıktığını ve Türkiye'ye teslim etmek istemediğini'' ifade etti. Elekdağ, ABD Başkanı George Bush'un, Kuzey Irak'ta Kürt liderlere gerekli baskıyı yaparak, üç terörist başının, Türkiye'ye teslimini sağlamasını istedi. Şükrü Elekdağ, ABD'nin çıkar ve stratejisinin; PKK'nın yok edilmesine yönelik değil, biraz sindirip, Kuzey Irak'ta kontrol altında tutulması olduğunu savundu. Şükrü Elekdağ, Irak'ın parçalanmasının, bölgede jeopolitik depremi tetikleyeceğini, istikrarsızlık yaratacağını da dile getirdi.

-''YAP-İŞLETLERE MAHKUM EDECEKSİNİZ''

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerine CHP grubunun görüşlerini dile getiren Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, AK Parti iktidarının, enerji sorununa makro düzeyde bakmadığını, umudu, rehabilitasyona ve küçük projelere bağladığını iddia etti. Yatırım yönetimi yapılamadığını, piyasanın serbest bırakılmasının gelişmişlik olarak görüldüğünü belirten Seyhan, ''Türkiye, böyle giderse en büyük batağa sürüklenir. Bu ülkeyi, yeniden yap-işletlere, yap-işlet-devretlere mahkum edeceksiniz'' diye konuştu.

''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koltuğunda, 'burada iyi yolsuzluk yapılır' mı yazıyor?'' diye soran Seyhan, ''Arkanızda genel müdür kalmadı, yalnızsınız Sayın Bakan. İstifalar olacak, yolsuzluklar olacak, bakanlıktan özel sektöre geçilecek ve kusurunuz olmayacak, bakanlık sadece savcılık görevini mi yerine getirir? Yolsuzluklar oluyor, sizin atadığınız bürokratlardan nasıl haberiniz olmuyor'' dedi.

-''GÜÇ OLUŞTURULMALI''-

MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu da Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terörle mücadele görevini yürüttüğüne işaret etti. Çakmakoğlu, terörle mücadelede; bu işi meslek edinen, belirli bir eğitim alan, uzmanlaşmış, yetişmiş, kalıcı görevli bir güç oluşturulmasını önerdi. Sabahattin Çakmakoğlu, terörle mücadele eden diğer birimlerin de bir araya getirilerek, güç oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bakanlıklar üzerinde CHP ve MHP gruplarının konuşmalarının tamamlanmasından sonra, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 45 dakika ara verdi.
 



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs