En Sıcak Konular

Bu sözler çok tartışılacak!

11 Aralık 2007 19:59 tsi
Bu sözler çok tartışılacak! DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, Atatürk'ün sözlerini hatırlattı, Türkiye’nin Kuzey Irak’a çekilerek hızla bir kaosa ve bir parçalanma sürecine sürüklenmek istendiğini iddia etti ve ekledi: "Uluslar arası güçlerin bölgedeki çıkarlarına ülkemiz

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye’nin kuzey Irak’a çekilerek parçalanmak istediğini söyledi. Tuğluk, kuzey Irak’ta kurulacak bir “ulus devletin” ise durdurulamayacağını belirtti.

Savunma harcamalarının kısılmasını isteyen Tuğluk, “Çünkü 1 adet kaleşnikof silahı ile 300 çocuğu körlükten kurtaracak A vitamini alınabilir” dedi.
Meclis’te Milli Savunma Bakanlığı’nın 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında partisi adına konuşan Tuğluk, Türkiye’de en büyük sermayelerden birinin ordu olduğunu söyledi. Tuğluk, “Ordu neredeyse her şeyiyle özerk bir devasa sermayeye sahip olduğu müddetçe siyasette en etkili güç olmayı sürdürecektir. Siyaset, paranın ve gücün birleştiği bu güç karşısında asla muktedir olamayacaktır” diye konuştu.

-“KUZEY IRAK'TA ULUS DEVLET KURULACAK”-

Tuğluk, sorunu sadece güvenlik yaklaşımı ile ele almanın herkese kaybettirdiğini belirtti. Tuğluk, Kürt sorununda sınır ötesi kararının, “stratejik bir yanlış” olduğunu söyledi.
Tuğluk, şunları söyledi:
“Hatta iddia ediyorum. Türkiye, kuzey Irak’a çekilerek hızla bir kaosa, bir parçalanma sürecine sürüklenmek istenmektedir. Uluslar arası güçlerin bölgedeki çıkarlarına ülkemizi kurban etmeyelim. Orada bir ulus devlet kuracaklar, çünkü orduları var, çünkü destekçileri, çünkü çıkarları var. Hiçbir güç bunları durduramayacak. Bu kaostan zarar görmemek için tek bir seçeneğimiz var. O da demokratik anlayışla kendi Kürt sorunumuzu çözmektir.”

-“PKK’YI KAYBEDERİZ”-

Medyada, siyasette, hatta reklamlarda milliyetçiliğin kışkırtıldığını kaydeden Tuğluk’un, “Milliyetçilik işlenirse, karşıt milliyetçilik de doğal olarak artar ve iki milliyetçiliğin çatışma ihtimali şu an için en büyük potansiyel tehlikedir. Milliyetçi yönlendirmeler ve çatışmalar yayılırsa, bu ülke Kürdü kaybedecektir. Kürdü kaybetmek, Türkü kaybetmek demektir” sözleri üzerine AKP sıralarından bir milletvekili, “PKK’yı kaybederiz” diyerek müdahale etti.
Tuğluk konuşmasını sürdürerek, “Ziya Gökalp’in dediği gibi, ‘Türk Kürtsüz, Kürt Türksüz olmaz’ Halklarımızın demokratik duruşunu ve birlikteliğini özgürce oluşturma kültürünü mutlaka sağlamalıyız. Bunun yolu çatışma değil, Kürtlerle stratejik ortaklık yapmaktır” dedi.

- MUSTAFA KEMAL VE KÜRTLER -

Tuğluk, Mustafa Kemal’in de bunları yaptığını söyledi. Tuğluk, Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmak için Kürtlere eşit şartlarla gittiğini ve eşit şartlarla Kürtlerle diyaloga geçtiğini ve Kürtlerle birliği sağladığını söyledi.
Tuğluk, “Şiddet asla bir çözüm aracı değildir. Bunun zeminini ve gerekçelerini ortadan kaldırmalıyız” sözleri üzerine, yine AKP sıralarından bir milletvekili, “Onu PKK’ya söyle” diye bağırdı.

-KALEŞNİKOF VE A VİTAMİNİ-

Tuğluk, profesyonel ordu çalışmalarına bir an önce başlanılması, zorunlu askerlik süresinin kısaltılması, vicdani ret hakkının tanınması ve savunma harcamalarının kısılması gerektiğini söyledi.
Tuğluk, şöyle konuştu:

“Çünkü 1 adet kaleşnikof silahı ile 300 çocuğu körlükten kurtaracak A vitamini alınabilir. 10 milyon mermiye harcanan para ile 6 ölümcül hastalığa karşı 5 milyon çocuğumuzu koruyacak kadar aşı-ilaç alınabilir. Bir adet uçağa harcanan para ile 3.5 milyon çocuğun 4 yıllık öğrenim olanağı karşılanabilir. 23 adet F-16 uçağına harcanan para ile 1.5 milyon insana 10 yıl yetecek yiyecek sağlanabilir. 1 uçak gemisine harcanan para ile Diyarbakır’daki 400 bin insanımızı açlıktan kurtarabiliriz” dedi.
 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,123 µs