En Sıcak Konular

Orgeneral Büyükanıt: "PKK, TBMM'ye girdi"

11 Aralık 2007 18:46 tsi
Orgeneral Büyükanıt: Terör sempozyumunun kapanış konuşmasını yapan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, terörle mücadelede iç destekle dış destek birbirini tetikliyor." dedi ve ekledi:

Konuşmasında özeleştiri de yapan Orgeneral Büyükanıt, devletin insan hakları, demokrasi , özgürlükler ve barış gibi kavramları terör örgütüne kaptırdığını belirtti.
Haberin devamı

“PKK/Kongre-Gel Terör örgütüne yönelik ideolojik ve ekonomik desteğin kesilmesi” konulu sempozyumda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ilginç tespitlerde bulundu.

DEVLET BAZI KAVRAMLARI ELİNDEN KAÇIRDI

Örgüte yönelik iç ve dış desteğin karşılıklı etkileşim içinde olduğunu vurgulayan Büyükanıt, devletin örgütle psikolojik mücadeleye yönelik bazı kavramları elinden kaçırdığını söyledi:

“Biz ortaya çıkan terör mücadelesinde insan hakları, demokrasi, özgürlükler ve barış gibi bazı değerleri elimizden kaçırdık. Bunlar bize silah olarak geri döndü. Bu kavramlar elimizden çıktığı için şimdi bunlara karşı kendimizi savunmaya çalışıyoruz. İnsan haklarını dikkate almayan, barıştan nefret eden bir ülke gibi gösteriliyoruz. İşte biz bu psikolojik harekatı elimizden kaptırdık.”

Örgüte karşı uluslararası mücadelenin önemine dikkat çeken Büyükanıt, Batılı devletlerin Türkiye’ye karşı nasıl bir tavır içerisinde olduklarını şu örnekle ortaya koydu:
“1992’de Batman’da görev yaptığım sırada üç terörist öldürüldü. Batman birlik komutanı bana teröristlerle ilgili bazı belgeler getirdi. Gördük ki mağarada korunmaya çalışan ve Diyarbakır kuzeyinin cephe sorumlusu olan bir teröristin İngiltere, Hollanda ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülke ile bağlantısı varmış”

Teröristi dağda tutan en önemli şeylerden birinin de felsefe olduğunu vurgulayan Büyükanıt, “Terörle mücadele için örgütün başarılı olma ümidini ortadan kaldırmak gerekir” dedi.

İsim vermeden DTP’ye yönelik tepkisini dile getiren Büyükanıt, “Terör örgütü hem siyasallaştı, hem de legalleşti. Legalleşmeyen silahlı terör boyutudur” diye konuştu. Büyükanıt bu sözlerine sempozyum sonunda açıklık getirirken daha ağır ifadeler kullandı: “PKK siyasi olarak Meclis’e girerek legalleşmiştir. Geriye örgüt boyutunda legalleşme kalmıştır”

Büyükanıt, afla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.
 



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs