En Sıcak Konular

Büyükanıt'ın PKK ile ilgili tespitleri

11 Aralık 2007 17:26 tsi
Terör sempozyumunun kapanış konuşmasını yapan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, terörle mücadelede iç destekle dış destek birbirini tetikliyor." dedi ve ekledi:

 Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM), Merkez Orduevi'nde “PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi” konulu sempozyum yapılıyor.
Sempozyumda konuşma yapan Genelkunmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Teröriste iç ve dış destekvar. Birbirini tamamlıyor. Etkileşim içinde ama önce içimize bakmak lazım" dedi.
Hürriyet'in haberine göre Büyükanıt şunları söyledi


İŞTE BÜYÜKANIT'IN MESAJLARINDAN SATIRBAŞLARI:
- Teröriste iç ve dış destek var. Birbirini tamamlıyor. Etkileşim içinde ama önce içimize bakmak lazım
- TBMM'de PKK var.
- Terör siyasallaştı şimdi legalleşmeye çalışıyor
- Zamanında özgürlük, demokrasi ve insan hakları kavramlarını kullanamadık. Bunları şimdi terör örgütü kullanıyor.
Bu kavramları kullandıkları zaman kamuoyunda bizim elimizi zayıflatıyorlar.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ni suçlamak için bukavramları kullandıklarında uluslararası kamuoyu onlara hak veriyor ve biz kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz.
- Bu söylemler bizi hukuka, özgürlüklere ve insan haklarına inanmayan bir ordu haline sokuyor. İşte biz buna psikolojik harp diyoruz.

SAYGUN'DAN AB BÜYÜKELÇİSİ'NE SERT UYARI

Sempozyumun açış konuşmasını Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun yaptı. Saygun, terörle mücadelede başarılı olabilmek için teröristlerin başarı ümitlerinin yok edilmesinin şart olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede askeri tedbirlerin yanı sıra mali, psikolojik ve benzeri desteklerin de kesilmesinin önemine değinen Orgeneral Saygun, tüm devletlerin teröre ve teröristlere verilen desteğin engellenmesi noktasında bu mücadeleye katılımlarının zorunlu olduğunu anlattı.

ABD, AB ve NATO'nun terör örgütü PKK ile ilgili aldıkları kararları anlatan Orgeneral Saygun, Avrupa Birliği'nin son dönemde terör örgütü PKK ile mücadele konusunda ümit verici adımlar attığının görüldüğünü, ancak terör örgütü üyeleri ve yandaşlarının Avrupa Parlamentosu ile Fransa ve İngiltere Parlamentolarında terör örgütünün propagandasını yapan konferanslarının da dikkatlerden kaçmadığını belirtti.

Orgeneral Saygun, “Toplantılar düzenleyenlerin, terör örgütüne sahip çıkmasını, bunların bu şekilde desteklenmesi, direnme gücü ve ümidi verilmesini, siyasi destek sağlanmasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelede uğradığı can ve mal kaybının sorumluluğunu teröristlerle beraber paylaşmasını dikkatlerinize sunmak isterim. 'PKK gerillaları', 'silahlı isyancılar', 'Ankara muhalifleri' gibi mahcup ifadeler kullanılmasını, bunlara bir türlü terörist diyememelerini anlamak mümkün değildir” dedi.

Terör örgütünün mali desteğinin ulaştığı boyuta da değinen Orgeneral Saygun, Avrupa'da uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi suçlara karışan örgütün bu ülkelerden finansal destek sağladığını kaydetti.

“Terör örgütüyle mücadeledeki yasal düzenleme ve uygulamaların insan hakları kapsamında eleştirilmesi ve atılacak adımların engellenmeye çalışılmasının” da dikkati çeken diğer bir konu olduğunu ifade eden Orgeneral Saygun, buna karşın AB ülkelerinin kendi ülkelerinde çok daha sert tedbirler alabildiklerine işaret etti. Orgeneral Saygun, bu tedbirleri alan AB ülkelerine tepki gösterilmezken Türkiye'de bir siyasi parti için başlatılan yasal sürece bir AB milletvekilinin tepki göstermesinin düşündürücü olduğunu belirtti.

Orgeneral Saygun, “Aralarında müttefiklerimizin de bulunduğu bazı ülkelerin tutum ve davranışları terör örgütünün kendisine yaşam alanları bulmasında en büyük etkendir” dedi. Orgeneral Saygun, yapılması gerekenin barış ve güvenliğin ya her yerde var olacağı ya da hiçbir yerde olmayacağından yola çıkılarak terörle mücadelede ortak iradenin ortaya konulması olduğunu söyledi.

Orgeneral Saygun, TSK'nın, terörle mücadelede bilgi paylaşımı, işbirliği ve dayanışmaya her zaman hazır olduğunu bildirdi.

iyibilgi.com



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,189 µs