En Sıcak Konular

Büyükanıt: Terör legalleşti!

11 Aralık 2007 17:35 tsi
Büyükanıt: Terör legalleşti! SAREM'in bugün Merkez Orduevinde düzenlediği PKK'ya yönelik desteğin kesilmesi sempozyumu, askerin zirvesindeki isimleri konuk etti. Öğleden sonra bir konuşma yapan Genelkurmay 2. Başkanı Ergun Saygun'un ardından kapanış konuşmasını da Genelkurmay Başk

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Terörde iç destekle dış destek birbirini tetikliyor'' dedi. Büyükanıt, terörün hem siyasallaştığını hem legalleştiğini belirtti.

Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM), Merkez Orduevi'nde "PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi" konulu sempozyum düzenledi.
 
haber7'den alınan habere göre Büyükanıt, burada yaptığı konuşmada PKK terörü konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Terörde iç destekle dış desteğin birbirini tetiklediğini söyleyen Orgeneral Büyükanıt, ikisinin birbiriyle etkileşim halinde olduğunu vurguladı.
 
"İnsan hakları, demokrasi, barış gibi değerleri elimizden kaçırdık" diyen Büyükanıt, "Şimdi bunları teröristler kendi dillerinde kullanıyorlar. Bunlar dünya ülkeleri için çok önemli. Bu kavramları duyunca bir şekilde terör örgütlerine hak veriyorlar" dedi.

Güvenlik güçlerini bu kavramlara inanmayan, nefret eden bir hale getirdiklerini söyleyen Büyükanıt, "Umut verici davranışlardan toplum olarak kaçınmamız gerekiyor. Terör hem siyasallaştı hem legalleşti" diye konuştu.

Saygun ne dedi?

Genelkurmay Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi Başkanı ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergun Saygun, terörle mücadele kapsamında bugün verilen bir sempozyuma katılarak, PKK ile mücadelede çözülmesi gereken temel sorunlara değindi.

Terör örgütüyle mücadelede başarı için, dağdaki örgüt üyelerinin yaşam desteklerinin kesilmesi gerektiğini açıklayan Saygun, "Yaşam desteğinin kesilmesi için uluslararası işbirliği gerekli" dedi. Saygun sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

"Batılı güçler terör örgütüne destek vererek, örgütün Türkiye'ye karşı işlediği insanlık dışı suçları paylaşmaktalar.

Örgütün bugün ayakta kalabilmesinin sebebi, terör örgütüne batılı devletler tarafından sağlanan siyasi ve maddi destektir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs