En Sıcak Konular

Akşam manşetten vurdu: İyi satışlar Aydın Bey!

11 Aralık 2007 10:36 tsi
Akşam manşetten vurdu: İyi satışlar Aydın Bey! Akşam gazetesi bugünkü manşetiyle doğrudan Aydın Doğan'ı hedef aldı. Hürriyet üzerinden manipülasyona başlandığını yazan Akşam, Doğan'ı, Mecidiyeköy'deki Hilton arazisinin üzerinde milyar dolarlık haksız kazanç peşinde koşmakla suçladı.

Akşam Gazetesi'nin manşetinden verdiği haber şöyle:

Aydın Doğan, Hürriyet üzerinden manipülasyon yapmaya devam ediyor. Hilton arazisinde milyarlık haksız kazancın peşinden koşan Aydın Doğan, dünkü Hürriyet'te yayınlanan Mecidiyeköy haberiyle, kendini gizleyerek, ekstra kazanç hesapları yapıyor.

Aydın Doğan sahibi olduğu Hürriyet Gazetesi'ni bir kez daha kendi çıkarları için kullanmaktan geri kalmadı. İstanbul Hilton Oteli arazisinde milyar dolarlık haksız kazanç peşinde koşan Aydın Doğan'a bağlı olan Hürriyet Gazetesi'nin dünkü sayısında yayınlanan haberde, imar izninde sorunlar yaşadığı Mecidiyeköy'deki arsası için satış çığırtkanlığı yapıldı. Projenin yapılacağı arsanın gerçek sahibi olan Aydın Doğan, sahibi olduğu gazetede Mecidiyeköy Projesi'nin sadece Taşyapı'ya ait olduğunu belirtip, ortaklığını gizleyerek, Mecidiyeköy reklamına soyundu. 2008'in ilk aylarında satışa çıkacağı belirtilen projede imar sorunları da var.

GİZLİ REKLAMA BAŞLANDI

Buna rağmen satışa çıkarılacak projenin daha yüksek fiyatla satılabilmesi için şimdiden gizli reklama başlandı. Hürriyet Gazetesi dünkü sayfalarında Mecidiyeköy bölgesine yapılacak altyapı çalışmalarına da gönderme yaparak, bölgenin tamamen değişeceğini yazıyor. Projenin imar iznine imza atanlardan biri olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile de görüşen gazete, Sarıgüle dayanarak, bölgenin değer kazanacağının reklamına şimdiden başladı. Hürriyet, Aydın Doğan'ın ortağı olduğu projenin gerçekleşmesiyle, Mecidiyeköy'deki gayrimenkul fiyatlarının metrekaresinin 10 bin eurolara çıkacağı spekülasyonu yapmaktan çekinmiyor.

375 MİLYON $ KAZANÇ

Hürriyet, projenin 400 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu yazıyor. 35 kat olarak bölgenin üç misli imar izni alınan projede 2ayrı kulede, 398 lüks dairesi bulunacak. Ayrıca bir alışveriş merkezi, metro bağlantısı gibi detaylar da bulunuyor. Gazete, projeden elde edilecek gelirin 650 milyon dolar tahmin edildiğini yazıyor. Buna göre ortaklığa sadece arsayla katılan Aydın Doğan, kazancın yüzde 50'sini alacak. Taşyapı, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Simge Yayıncılık ile Hürriyet Matbaacılık adına kayıtlı Mecidiyeköy'deki 23.370 metrekarelik araziye 35'er katlı ikiz kule inşaatı yapmak için 24 Ekim 2005 tarihinde sözleşme imzaladı. Proje için sivil toplum kuruluşlarının iptal davası bulunuyor.

İMAR YOK KAZIK VAR

Mecidiyeköy projesinde imar izni olmadan zemini iyileştiren Turanlı, düzenlediği bir basın toplantısında gazetecilerin inşaat izni olmadan niçin inşaat yapıyorsunuz? sorusuna burada henüz inşaat yapmadıklarını ve zemin iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Biz şu anda inşaat yapmıyoruz. Tabiri caizse zemine kazık çaktık. Bunun için de 12 milyon dolar harcadık” demişti.

İPTAL DAVASI AÇILDI

Proje, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçtikten sonra İstanbul Şehir Plancıları Odası harekete geçti. Oda, plana itiraz ederek idare mahkemesine 1/5 binlik planın iptali için dava açtı. Oda'nın itirazında şunlar var: “Plan tadilatının getirdiği notlar incelendiğinde, transfer merkezi lejandında, toplu taşıma peron yerleri ve taksi durakları dışında, transfer merkeziyle ilişkisi olmayan 'Alışveriş merkezi ve rezidans yapılabilir' kararı getirilmiştir.”

Akşam



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,492 µs