En Sıcak Konular

Ege'de insanlık dramı: Onlarca kaçak göçmen öldü

11 Aralık 2007 09:11 tsi
Ege'de insanlık dramı: Onlarca kaçak göçmen öldü Irak, Filistin ve Somalili'den gelen kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. 85 kişinin bulunduğu bildirilen tekneden 6 kişi kurtarılırken, 43 kişinin de cesedine ulaşıldı. Zodyak botlarla çalışan kurtarma ekipleri Ege'de arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaçak göçmenleri Sakız adasına götüreceği belirtilen tekne, Cumartesi sabahı Sığacık sahilinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra aşırı yük nedeniyle battı. Dün akşam saatlerinde cesetlerin karaya vurmasıyla harekete geçen ekipler, 6 kişiyi kurtardı. 43 kaçak göçmenin de cesedi bulundu. 
Haberin devamı 

Olay Filistin uyruklu 2 kaçak göçmenin yüzerek kıyıya ulaşıp, yardım istemesiyle ortaya çıktı. Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucunda 4 kaçak göçmen daha kurtarıldı. Filistin, Irak ve Somali uyruklu kaçak göçmenlerden 43’ünün cesedine ulaşıldı.

Kurtulanlar, yaklaşık 20 metrelik teknede 85 kişi bulunduğununu söyledi.

160 kişinin katıldığı arama-kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 1 helikopter, 1 bot, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri’ne ait 2 zodyak botun yanı sıra Sığacık Limanı’ndaki balıkçı teknelerinin desteğiyle yürütülüyor.

 Geminin kaptanı tutuklandı
 
Alanya'dan kiralanan ve Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında batan, Özbek asıllı 3 kişinin yüzerek kurtulduğu, 3 kişinin kayıp olduğu teknenin kaptanı Ergin Kısacık, Gazipaşa'da adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Alanya cezaevine gönderildi.
 
Arama-kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 1 helikopter, 1 bot, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri'ne ait 2 zodyak botun yanı sıra Sığacık Limanı'ndaki balıkçı teknelerinin desteğiyle yürütüldüğü belirtildi.



Bu haber 213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs