En Sıcak Konular

155 PKK'lı 'baba ocağı'na döndü!

11 Aralık 2007 08:19 tsi
155 PKK'lı 'baba ocağı'na döndü! 
Hükümetin güvenlik güçleriyle birlikte yürüttüğü 'dağdaki teröristlerin eve dönmesi için aileleri ikna çalışması' olumlu sonuç verdi. Eyleme karışmayan çocuklarının ceza almayacağını öğrenen anne-babalar devreye girdi. Bir yılda 155 PKK'lı teslim oldu.

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'yı bitirmeye yönelik çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Terör örgütünün dış desteği önemli ölçüde kesilirken PKK'lıların teslim olmaları için ailelerine yönelik telkin çalışmaları da olumlu sonuç vermeye başladı. Son bir yılda ailelerle kurulan diyalog sonucu 155 teröristin dağdan indirildiği ortaya çıktı. Pişmanlık duyan 38 terörist ise kendi inisiyatifiyle polis ve jandarmaya teslim oldu. PKK'nın etkisizleştirilmesi amacıyla hükümet yeni bir planı devreye koymaya hazırlanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, eyleme karışmamış PKK'lılara 'baba evine dön' çağrısı yapmış, 'eve dönüşleri' hızlandırmak için askerlerle birlikte yeni bir pişmanlık yasası üzerinde çalıştıklarını bildirmişti.

Bölgede PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken, teröristlerin güvenlik güçlerine teslim olması için geçtiğimiz yıl da farklı bir uygulamaya gidildi. Dağdaki teröristlerin 'aileleriyle diyalog' için il emniyet müdürlükleri ile jandarma komutanlıklarında birimler oluşturuldu. Ailelerle yapılan görüşmelerde, çocuklarının teslim olması için aracı olmaları istendi. 'Etkin pişmanlık yasası' hatırlatılarak eyleme karışmayan çocuklarının ceza almayacakları anlatıldı. Ailelerin 'teslim ol' çağrısına 155 PKK'lı olumlu cevap verdi.

Kamuoyunun Jandarma Genel Komutanı Işık Koşaner'in yaptığı açıklamayla haberi olan uygulamadan olumlu netice alındığı görüldü. İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda Diyarbakır, Van, Mardin, Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Tunceli, Şırnak, Batman, Şanlıurfa ve Elazığ'da hayata geçirilen proje başarılı oldu. Bu çağrıdan sonra il emniyet müdürlüklerine 65, jandarma komutanlıklarına 90 terörist teslim oldu. Kandil Dağı'ndaki örgüt kamplarında bulunan 38 terörist ise pişmanlık duyup güvenlik güçlerine sığındı. Bu başvurular en çok Şırnak'ta yapıldı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2005 yılında Irak'ın kuzeyinden kaçan 17'si bayan 71 terörist, 2006'da; 16'sı bayan 110 terörist Habur Sınır Kapısı'nda jandarmaya teslim oldu. Teröristlerin ifadeleri Verimli Jandarma Karakolu'nda alındı. Söz konusu 15 ilde emniyet müdürlükleri lise öğrencilerine de ulaştı. 2 bin lise son sınıf öğrencisinin devletin imkanlarıyla, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Ankara'ya düzenlenen gezilere iştiraki sağlandı. Öğrencilerin terör örgütüne katılımını engellemek amacıyla seminer, konferans ve panel gibi etkinliklere de ağırlık verildi. 2007 içinde 15 ilde çok sayıda konferans, seminer ve panel düzenlendi.
 
zaman



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,053 µs