En Sıcak Konular

Lavrov, Ban Ki-mum'un raporunu eleştirdi

10 Aralık 2007 21:12 tsi
Lavrov, Güney Kıbrıs'taki temaslı kapsamında, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopoulos ile görüştü.

Rum haber ajansına göre Lavrov görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs sorunuyla ilgili raporlarının Kıbrıs'taki gerçekleri yansıtacağı umudunu ifade ederek,”Kıbrıs sorununa değindiğimizde Kıbrıs sorunundaki gerçekleri söylememiz gerekir” dedi.

KKTC ve Kıbrıs Rum yönetimi, iki toplum arasındaki günlük konuların ele alınması ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik özlü konuların görüşülmesine zemin hazırlanması amacıyla teknik komiteler ve çalışma gruplarının oluşturulması için, BM gözetiminde 8 Temmuz 2006 tarihinde bir süreç başlatmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Tasos Papaopulos, BM Genel Sekreteri'nin eski Yardımcısı İbrahim Gambari'nin de katılımı ile Lefkoşa ara bölgede 8 Temmuz mutabakatını imzalamıştı. Ancak, süreç, hayata geçirilemedi ve taraflar bunun için birbirini suçladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la niye görüşmediği yolundaki bir soruya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Kıbrıs'taki temaslarım dört ziyaretten ibaretti. Kıbrıs'ın kalan kısmını da ziyaret edemezdim” yanıtını verdi.

Lavrov bir soru üzerine, Kosova'nın ilan edeceği tek yanlı bağımsızlığı tanıyan ülkelerin uluslararası hukuku ihlal edeceğini öne sürerek, “Biz uluslararası hukukun ihlalini desteklemiyoruz. Tek yanlı bağımsızlık ilanı ve bunun tanınması, sonuçsuz kalmayacak” dedi.

Rum lider Tasos Papadopoulos da Lavrov ile yaptığı görüşmenin “olumlu” atmosferde gerçekleştiğini ifade ederek, görüşmede ikili ilişkilerin de ele alındığını söyledi.

Papadopoulos, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için yaptıkları çalışmaları daima desteklediği için Rusya hükümetine teşekkür etti.

PUŞKİN ÖDÜLÜ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca, "Rusya Federasyonu ile dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve Rusçanın kullanımının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmalarından dolayı" Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas ile eski Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Haris Thrasou'ya, Rusya'nın “Aleksandır Puşkin” madalyasını verdi.

hurriyet



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,101 µs