En Sıcak Konular

Toptan'dan 'eve dönüş' yorumu

10 Aralık 2007 20:46 tsi
TBMM Başkanı Toptan, Kuveyt'teki temasları sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı: "Yeni bir eve dönüş yasasına, bizim mevzuatımıza göre gerek yoktur"

TBMM Başkanı Toptan, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili bir soru üzerine, "Anayasadaki dokunulmazlık şeklini çok içime sindirebilmiş değilim" dedi. Toptan, Anayasada çok sert bir dokunulmazlığın yer aldığını söyledi.

Başka ülkelerde de dokunulmazlık olduğunu ifade eden Toptan, "Ama genelde uygulanan, anayasa yapımcılarının 'yumuşak dokunulmazlık' dediği, her suç için dokunulmazlık getirmeyen bir model... Yeni yapacağımız anayasada buna dair düzenlemeler olacak. Ama MHP'nin teklifini elbette saygıyla karşılıyorum. Bizim elimize bir anayasa değişikliği önerisi gelirse, Meclis ne lazım gelirse onu yapar" diye konuştu.

Toptan, terör örgütü mensupları için "eve dönüş yasası" çıkarılması konusundaki tartışmaların hatırlatılması üzerine de Türkiye'nin, bu konuyla ilgili 8-9 yasa çıkardığını, bunlarda aynı şeylerin öngörüldüğünü söyledi.

Bu yasalarda, belli suçlara karışmamış, örgüt liderliği yapmamış, eylemlere girişmemiş ve örgüt hakkında önemli bilgiler veren kişilere ceza indirimi ve cezadan muafiyet getirildiğini anımsatan Toptan, "Türk Ceza Kanunu yapımında, bu, kalıcı kurum haline getirildi. 221. maddede terör örgütü üyesi olup da hiçbir eyleme karışmayanlar için ceza yaptırımı uygulanmaması öngörülüyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği budur. Yoksa yeni bir eve dönüş yasasına, bizim mevzuatımıza göre gerek yoktur" diye konuştu.

aktifhaber



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs