Hırsız ve eşcinsel yapan Parkinson ilacı! | " /> Hırsız ve eşcinsel yapan Parkinson ilacı! | "/>

En Sıcak Konular

Hırsız ve eşcinsel yapan Parkinson ilacı!

10 Aralık 2007 19:48 tsi
Hırsız ve eşcinsel yapan Parkinson ilacı! Parkinson tedavisi gören Didier Jambart’ın hayatı, kullandığı bir ilaç yüzünden alt üst oldu. İşte ilaç şirketlerinin insan hayatı üzerinde oynadığı oyunlara bir örnek:

Fransa’da etkin maddesi "dopamin" olan bir Parkinson ilacı yüzünden kumarbaz, hırsız ve eşcinsel olan 47 yaşındaki Didier Jambart, 400 bin Euro tazminat kazandı.

PARKİNSON tedavisi gören Didier Jambart’ın hayatı, kullandığı bir ilaç yüzünden alt üst oldu. Fransa Savunma Bakanlığı’nda çalışan iki çocuk babası Jambart, etkin maddesi dopamin olan ilaç yüzünden bir yıl içinde tam bir kumarbaza dönüştüğünü, hırsızlık yapmaya başladığını ve eşcinsel olduğunu mahkemede kanıtlayarak 400 bin euro tazminat kazandı. Tazminatın yarısını Mirapex adlı ilacı üreten şirket, yarısını da Jambart’ın nöroloji doktoru ödeyecek.

Çift kişilikli bir hayat sürmeye başlayan Jambart, internetten at yarışları oynamasının, eve davet edecek gay partnerler aramaya başlamasının ve 2004 aralık ayında üç kez intihara teşebbüs etmesinin tek nedeninin ilaç olduğunu iddia etmişti.

Kumarda 130 bin euro kaybeden ve borcunu ödemek için çocuklarının oyuncaklarını bile satan Jambart, "Daha birkaç ay öncesine kadar başımdan geçenleri anlatamıyordum. Kardeşimin internetten yaptığı araştırma sayesinde kurtuldum. 2003 yılında başladığım ilacı iki yıl sonra bırakınca normale döndüm. İlacı kesmesem ya intihar edecek ya da hapse düşecektim. Fransa’da bu ilaç yüzünden fahişe olan kadın hastalar da var" dedi.

DAVALAR ARTACAK

Dopaminli ilaçlarla kumar gibi takıntı rahatsızlıkları arasındaki bağlantıyı bilmesine rağmen gerekli uyarıları yapmayan ilaç şirketleri ve dağıtımcılara tepki var. Jambart’ın kullandığı ilacın dağıtımcısına karşı İngiltere’de de iki dava açıldı. İlaca ancak 2005 yılında obsesif davranış bozukluklarına yol açabileceği uyarısı konmuştu. Jambart’ın davasının İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı Parkinson hastalarının avukatları tarafındanda izlendiği bildirildi. Hastaların yüzde 15’ini etkilemesine karşın bazı yan etkileri açıklamayan firmalar hedefte.
 
Hürriyet



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs