En Sıcak Konular

Tarım Bakanlığı'ndan 'Niclosam' açıklaması

10 Aralık 2007 18:28 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kurbanlık hayvanlara ilaçla kilo aldırıldığı iddialarına ilişkin olarak, söz konusu ilaçların, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden hormon içermediğinin ve hayvanların kilo artışı için kullanılmadığının belirlendiğini bildir

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, ''Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlenen (Niclosam) adlı ilaçları ele geçirdiği ve bu ilaçlarla kurbanlık hayvanlara kilo aldırıldığı'' yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Konya İl Tarım Müdürlüğü veterinerlerinin el konulan ilaçları incelediği, inceleme sonucunda ilaçların ''Niclosamid ve Albendazol'' etken maddesi içerdiği belirtildi.

Hayvanların iç parazit mücadelesinde kullanılan bu ilaçların insan ve hayvan sağlığını tehdit eden hormon içermediği ifade edilen açıklamada ayrıca, bu ilaçların hayvanların kilo artışı için kullanılmadığı ve hormonal bir yan etkisinin de bulunmadığının tespit edildiği vurgulandı.

Söz konusu ilaçların, Meram İlçe Jandarma Komutanlığında muhafaza altına alındığı ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya başlandığı belirtilen açıklamada, ilgililer hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, ''Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bu tür haberler vatandaşlarımızı yanlış yönlendirerek kurban alacakları olumsuz yönde etkileyeceği gibi kurban yetiştiricilerini de mağdur edecektir'' denildi.

zaman



Bu haber 1,537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs