başetme yöntemi! | " /> başetme yöntemi! | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Çelik’e iyibilgi kıyağı: Nur Serter’le başetme yöntemi!

10 Aralık 2007 16:45 tsi
Bakan Çelik’e iyibilgi kıyağı: Nur Serter’le başetme yöntemi! TBMM Genel Kurul toplantısında yapılan görüşmelerde, CHP milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i yerden yere vurdu. Ama Bakan hatalıydı. Serter haklıydı! Şimdi bir kamu hizmeti olarak, Bakan Çelik’e, Nur Serter’i 

Nur Serter kişiliği, akademik performansı, inanç dünyası ve elbette TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmalarıyla ilgi çekmeyi sürdürüyor. Doğrusu bunu, hatta fazlasını da hak ediyor.

Çünkü son olarak TBMM bütçe görüşmeleri sırasında yerden yere vurduğu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 20 sene bakanlık yapsa da, Serter’in üniversitedeki “orijinal” uygulamalarına yetişemez. Bu bir gerçek.

Esasen Bakan Çelik’in şanssızlığı da bu. Zira dünyada bile Serter’in uygulamaları ile başa çıkabilecek bir eğitim kurumu bulunmuyor. Bakan Çelik, eğitim camiası istisnasız arkasında dursa bile, tek başına Serter’in “yaratıcı” kişiliğine erişemez.

Bunları söylememizin açık bir sebebi var. Şimdi biz de Bakan Çelik’e soralım. İstisnasız “sınavla” alınan tüm okullar ve imtihanlarda ne gibi bir yenilik yaptın da, TBMM’de Serter’in eleştirilerine yanıt verme girişiminde bulunuyorsun?

Milli Eğitim’in sayısız uygulaması var. İyi olanlar da var kötü olanlar da. Bunlara itiraz edenleri, yanlış olmuş diyenleri, şöyle olsa daha iyi olur diyenleri “ikna” etmek için ne yaptın?

“Bir odaya çekip” fikirlerini dinleyip, onları “ikna” etmeye çalıştın mı? Hayır! “Bakanlık talimatıdır” deyip geçtin. Oysa herşeyden önce eğitim, bir ikna, bir şevk, bir arzu işidir.

Tembel öğrenciler için söylenen “bu çocuk okumaz” özlü sözünü unuttun mu? Ama biz eğitimi camiasına mucize bir katkı yaparak, Bakan Çelik’i, Nur Serter’in elinden kurtaracak bir fikri sunuyoruz.

Çok kolay. Nur Serter sizi eleştirdiğinde hemen şöyle yapacaksınız; Önce Meclis kavaslarını çağırıp hemen bir oda hazırlanması talimatı verin. Sonra Serter’e bir pusula gönderip, “Sayın vekilim, bana kızmayın, eminim müştereken bir çözüm buluruz, bunun için sizinle görüşelim. Sizi ikna edeceğimden eminim” deyin.

Bakan Hüseyin Çelik bu uygulamanın işe yarayacağından da kuşku duymasın. Zira bu metod bizzat Nur Serter tarafından denenmiştir.

Formül, Serter’in milletvekili olmadan önce görev yaptığı üniversitede türbanlı öğrencileri çektiği “ikna odaları” projesiyle test edilmiştir. Üniversite sınavını kazanıp türbanı yüzünden okuyamayan öğrenciler Serter’in “ikna odaları”ndan geçerek eğitim neferleri olarak hizmete başlamıştır.

Ancak bir sıkıntı noktası var. Bu yöntem sonunda kaç öğrenci türbanından vazgeçti bilinmediği gibi, Nur Serter’in içeride ne söylediği de tam olarak bilinmiyor. Yani iş biraz da Bakan Çelik’in ikna kabiliyetine kalıyor.

Nur Serter'le ilgili önemli detaylar için:

Nâr mı konuşuyor 'Nur' mu?

Kim bu kadın? Amacı ne?

www.iyibilgi.com ÖZEL



Bu haber 2,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs