En Sıcak Konular

2007 yılınmda 95 terörist teslim oldu

10 Aralık 2007 16:18 tsi
Güvenlik güçleri terör örgütü PKK'ya yönelik büyük mücadele verirken; örgütün gerçek yüzünü gören teröristler ise bir bir teslim oluyor. 2007 yılında terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine sığınan teröristlerin sayısı 95'e yükseldi

Kanlı teröre bulaşmamış gençlere 'eve dönün' çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir pişmanlık yasasının çıkartılabileceğini söylemesi, büyük yankı uyandırırken; örgütteki çözülmeler de devam ediyor.

Tunceli başta olmak üzere Şırnak kırsalı ile Irak sınırında PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar sürerken; terör örgütünden fırsatını bulan militanlar bir bir kaçmaya devam ediyor.

Örgütün Türk Devleti hakkında anlattığı yalanlara artık inanmayan teröristler, fırsat bulduklarında ilk önce Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokratik Partisi'ne (IKDP) kaçıyor.

IKDP ise örgütten kaçıp kendilerine sığınan teröristleri Türk güvenlik birimlerine teslim ediyor. Güvenlik güçlerine sığınan ve herhangi bir eyleme katılmayan teröristler, Yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 5237 sayılı 221. maddenin 2. fıkrası gereğince affediliyor.

Son olarak dün saat 10.20 sıralarında Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü mensubu 2 terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

2007 yılında şimdiye kadar terörle mücadele kapsamında, terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü gören 95 terörist, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 2006 yılının 5 Eylül tarihi itibariyle de 31 Aralık 2006 tarihine kadar 51 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

haber 10



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs