En Sıcak Konular

Bir Üsteğmen donarak şehit oldu

10 Aralık 2007 15:40 tsi
Bir üsteğmen ve dokuz dağ komando ile irtibat kopmuştu. Kayıp komandolara ulaşıldı ama Üsteğmen Emre Ercan'ın donarak şehit olduğu görüldü.

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'nda dün geceki 'Yön Bulma Eğitimi' esnasında kaybolan askerlere ulaşıldı...

Eğirdir'de tatbikat yapan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi birliğinden 9 kişilik ekip ile gece saat 22.50'den itibaren irtibatın kesildiği, bu sabah ulaşılan ekipten bir üsteğmenin şehit olduğu bildirildi.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, yaptığı açıklamada, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nden subay ve astsubayların da aralarında bulunduğu 100 kişilik ekibin, planlı tatbikat çerçevesinde Davraz'da bulunduğunu belirtti.

Ekibin, Davraz'ın güneydoğusunda tatbikatını sürdürürken, gece saat 22.50 sıralarında ihtisas kursu için Eğirdir'de bulunan Üsteğmen Emre Ercan'ın (24) halsizlik hissettiğini, 9 kişilik bir grubun müdahale için beklemeye başladığını ve gruptan koptuğunu anlatan Vali Uzun, kar yağışı ve sis nedeniyle bu grupla irtibatın kesildiğini bildirdi.

Gece saat 24.00'dan itibaren bölgede arama çalışmaları başlatıldığını ifade eden Vali Uzun, bu sabah gruba ulaşıldığını ancak Üsteğmen Emre Ercan'ın şehit olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Eğirdir Dağ ve Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde ihtisas eğitimi yapan Üsteğmen Emre Ercan'ın cenazesinin Eğirdir'e getirildiğini ifade eden Vali Uzun, otopsinin ardından ölüm nedeninin belirleneceğini söyledi.

Aktif haber



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs