En Sıcak Konular

Zico futbolcularına niye kızdı?

10 Aralık 2007 14:05 tsi
Zico futbolcularına niye kızdı? Fenerbahçe Teknik direktörü Zico, ezeli rakip Galatasaray'ı 2-0 yendikleri maçtan sonra futbolcularına kızdı. Önemli derby maçını kazanan Fenerbahçeli futbolcuların ilginç bir kusurları vardı...

Fenerbahçe Teknik direktörü Zico, ezeli rakip Galatasaray'ı 2-0 yendikleri maçtan sonra futbolcularına sitem etti:
  
"Belki çok yoruluyorsunuz ama çalışınca başarıyorsunuz. Söylediklerimi yapınca da kazanıyor, mutlu oluyorsunuz

Bu güzel futbolun karşılığı 2-0 değil, çok daha farklı olmalıydı. Kaçırdığınız golleri atamadığınız için de hepinize kızıyorum

Bu futbol bizi şampiyonluğa götürür ancak Galatasaray maçını unutup CSKA’yı düşünün. Çarşamba da sizden zafer bekliyorum"

Fenerbahçe, Galatasaray maçına “Didi motivasyonu” ile çıktı. Takım, Samandıra’dan Şükrü Saracoğlu Stadı’na gitmeden önce futbolculara son taktiği veren Zico, sözlerine şöyle başlamış:

“Didi döneminde Fenerbahçe, Galatasaray’ı hep yenmiş. Nedeni de o ünlü futbol adamının Galatasaray maçlarından önce ‘Bu hafta bir antrenman maçımız var’ sözü. İki saat sonra siz de bir idman maçı yapacaksınız..”

Öyle de oldu.

Fenerbahçe sekiz senelik Kadıköy’de yenilmezliğini bu maçta da sürdürerek hem Galatasaray’ı yendi hem de maç öncesi ve sonrası gösterdiği centilmenlikle de herkese örnek oldu.

Maç sonunda herkes mutluydu. Soyunma odasına giden futbolcular koridorda, “Galatasaray’ın namağlup apoletini de aldık” diye sevinirlerken, Zico içeri girdi. Hepsinin tek tek yüzüne baktı. Sonra şöyle konuştu;

“Çalışınca başarıyorsunuz.. Belki çok yoruluyorsunuz ama söylediklerimi yapınca kazanıyor, mutlu oluyor, milyonlarca kişiyi de mutlu ediyorsunuz..”

İşte o an, herkes övgü beklerken, Brezilyalı hoca birden ses tonunu yükselterek sertleşti..

“Hepinize kızıyorum. Neden çok gol atmadınız. Bu güzel futbolun karşılığı 2-0 değil, çok daha fazla olmalıydı..”

Sonra içeriye Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler girdi.. Bir anda sessizlik oldu. Yıldırım, “Maç öncesi sahaya rahat çıkın, bugün sizin bayramınız demiştim.. Öyle oldu..” dedi.

Tebrik faslından sonra yöneticiler çıkınca Zico konuşmasına devam etti..

“Bugün çok önemli bir maç kazanarak, ezeli rakibimizi yenerek, mutlu olduk. Şampiyon olmadık. Büyük bir avantaj yakaladık. Ama bu futbol, bu galibiyet bizi şampiyonluğa götürür. Bu akşam, bir gece sevinme hakkınız var. Pazar gününden itibaren Galatasaray maçını unutup, CSKA’yı düşüneceğiz. Yeni yıla huzurlu, mutlu girmemiz için CSKA dahil bütün maçlarımızı kazanmak zorundayız..”

Deivid’e döndü.. “Neden böyle polemiğe girip, gereksiz hareketler yapıyorsunuz. Gördüğün kırmızı kart ile takım arkadaşlarına zarar verdiğinin farkında mısın?”

Sonra Samandıra’ya gidildi. Maç bir kez daha izlendi. İkinci yarının başında kaçan golleri futbolcular “Bir, iki, üç, dört, beş..” diye sayarak dokuza, ona kadar çıkınca, “Tarihi farkı kaçırmışız..” diye konuştular.

***

Erik Gerets’in gönderilip, Feldkamp’ın iş başına getirilmesinde baş rolü oynayan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Alman hocayla “yolun sonunun görünmediğini” gördü. Fenerbahçe yenilgisinden sonra yakın bir arkadaşıyla gözlerden uzak bir yemek yiyen, Polat, önce Feldkamp’ın yaptığı hatalardan ve Fenerbahçe yenilgisinin verdiği üzüntüyü arkadaşıyla paylaştı. Ardından arkadaşına Fenerbahçe karşılaşmasından önce Feldkamp’la görüştüğünü belirten Adnan Polat, “Ona teknik direktörlükten daha üst bir makamı, futbol şubesi sorumluluğunu teklif ettim. Çünkü artık detaylarla yeteri kadar ilgilenmemesi gerektiğini, onun yerine başka birinin bu işi yapması gerektiğini söyledim. Hatta ona, senin futbolun patronu olmanı istiyorum, dedim ama kabul etmedi. Fenerbahçe yenilgisi bu kararımı daha da keskinleştirdi. Bu konuyu başkanımıza da götüreceğim. Devre arasında ya bu planımızı Feldkamp kabul edecek ya da yollarımızı ayıracağız” dedi.

KABUL EDERSE!..

ARKADAŞLARIYLA geleceği ilişkin planlarını da paylaşan Galatasaray Başkan Yardımcısı, Mustafa Denizli ile görüştüğünü de söyledi. Polat, “Mustafa hoca camiamızı çok iyi biliyor. Bana göre teknik adamlığının en verimli çağında. Devre arasında iş başına gelse bile uyum sıkıntısı çekmez. Ayrıca yarışmacı bir insan. Geçmişte yaptıkları da ortada. Kendisiyle konuştum. 4 yıllık bir anlaşma önerdim. O da kabul etti. Başkanımız da kabul ederse, devre arasında bu operasyonu gerçekleştireceğiz” diye devam etti. Bu arada Mustafa Denizli Galatasaray Teknik Direktörlüğü görevine getirilirse, halen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da antrenörlük görevi yapan Arif Erdem de yardımcısı olacak.

 
Akşam

 



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs