En Sıcak Konular

İstanbul'da, 400 bin araç yeraltına inecek

10 Aralık 2007 10:22 tsi
İstanbul'un önemli sorunlarının başında ulaşımın geldiğini belirten Başkan Topbaş, 82,8 kilometrelik 14 tünelin tamamlandığında yaklaşık 400 bin aracın yer altına ineceğini belirtti.

İstanbul'un her geçen gün daha da çekilmez hale gelen trafik sorununu çözmek için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı Piyalepaşa-Kağıthane arasında karayolu trafiğini yeraltına indirmek için yapımı süren tünel projelerini tanıttı. Burada bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un sorunlarının başında ulaşımın geldiğini söyledi. İstanbul'da ulaşımın yüzde 88'nin karayolu ile yapıldığını belirten Topbaş “12 milyon insanın yaşadığı kentte 138 km raylı sistem ile 943 bin yolcunun taşınıyor. Londra'nın nüfusu 8 milyon, 435 km raylı sistem var. 3,5 milyon yolcu taşınıyor. New York'ta İstanbul kadar nüfusa karşılık 1064 km raylı sistem var” diye konuştu. Topbaş, 4 yılda İstanbul'daki araç sayısının 1 milyon 125 bin artarak 2.5 milyon civarına ulaştığı bilgisini verdi. Ulaşım sorununu çözmek için 2012 yılına kadar 22.6 milyar YTL harcayarak altyapıyı dünya standartlarına getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Topbaş, 2.5 milyar YTL'lik projenin tamamlandığını, 6.2 milyar YTL'lik kısmının ise devam ettiğini söyledi.

KOLAY ULAŞIM İÇİN METRO ŞART

Topbaş, 82,8 kilometre uzunluğunda, 14 noktada tünel yol planlandığını, yollar tamamlandığında yaklaşık 400 bin aracın yerin altına ineceğini belirtti. 2004'te 44 km olan raylı sistemin 66 km'ye ulaştığını 2009'da ise 126 km'yi bulacağını belirten Topbaş bu sayının banliyö hatları ile 198 km olacağını kaydetti. İstanbul'da kent içi erişimi kolaylaştırmak ve rahat hale getirmek için çalışmaların süratli bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Topbaş, “Amacımız, 2023 yılında İstanbul'un her noktasından istenilen yere metroyla gidilebilmesini sağlamaktır” diye konuştu. 2008'de iki tür kartın İstanbullular'ın hizmetine sunulacağını ifade eden Topbaş, bu kartlardan birinin kağıt bilet yerine geçecek olan “Beşi Bir Yerde” adlı elektronik bilet, diğerinin ise yüksek güvenlikli, temassız akıllı kart olarak nitelenen “İstanbulkart” olduğunu söyledi.

Yenişafak

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs