PKK, DTP'nin kapanmasını istiyor! | " /> PKK, DTP'nin kapanmasını istiyor! | "/>

En Sıcak Konular

Çiçek: PKK, DTP'nin kapanmasını istiyor!

10 Aralık 2007 09:50 tsi
Çiçek: PKK, DTP'nin kapanmasını istiyor! Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Fatih Çekirge'yle yaptığı bir sohbette terörle mücadelede girilen yeni yolun mil taşlarını aktardı. Çiçek'e göre, PKK DTP'nin yerel seçimlerde belediyeleri AK Parti'ye kaptırmadan bir an önce kapatılma

Fatih Çekirge/ Hürriyet

TERÖRLE Mücadele Kurulu’nun başındaki isim Cemil Çiçek. Başbakan Yardımcısı. Makamında bir akşam sohbeti yapıyoruz. Önümüzdeki döneme yönelik keskin mesajlar veriyor. İşte satırbaşları...

KARDEŞLİK PROJESİ Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli. Biz oraya bir kardeşlik projesi götürdük. Oraya yatırım götürüyoruz. Ve devam ediyoruz. 22 Temmuz seçimlerinde DTP büyük oy kaybetti. Şimdi de kaybedeceğini anladı. Şiddet bu yüzden başladı.

OYLAR BİRLEŞSİN Yerel seçimlerde, DTP’nin elinden belediyeleri alabiliriz. Bunun için CHP’lisi ya da başka bir partilisi Türkiye için oyunu AKP’ye versin bu iş biter. DTP bunun farkında... Oyları birleştirelim.

MAZLUM TAKTİĞİ İşte bu yüzden PKK ve parti yönetimi DTP’yi kapattırmak istiyor. Bu yolla hem dünyada hem bölgede mazlumu oynamak istiyorlar.

ABD İLE İSTİHBARAT ABD ile yalnız istihbarat paylaşmadık. Çok daha geniş çaplı baktık. Şu anda istihbarat paylaşımı sürüyor. Ama memnunuz demiyorum. Çünkü bu anlık bir konu değil. Bu işbirliğine uzun süreli bakıyoruz. Yarın değişirse bilmem.

TSK İŞİNİ BİLİR TSK’ya Kuzey Irak’ta (şuraya kadar gidebilirsin) diye bir kilometre çizmedik. O ne yapacağını biliyor. Üstelik bölgeyi de çok iyi biliyor.

KIRMIZI BÜLTEN AB çok haksızlık ediyor. Kırmızı bültenle aranan teröristleri toplantılarına davet ediyor.

10 TANE GAP
Teröre bugüne kadar 300 milyar dolar harcadık. 10 tane GAP eder. Bu harcama olmasaydı. Türkiye’nin milli geliri 20 bin doları bulurdu.

MESAFE KOY: DTP’ye terör örgütüyle arana mesafe koy diyoruz. Bunu ABD’de söylüyor. Ama yapmıyorlar. Neden? Bu belli...

Cemil Çiçek’le uzun bir sohbet yaptık. Sonuç olarak önümüzdeki 1.5 yıl için hükümet Güneydoğu’daki yatırımı katlamayı düşünüyor. Yerel seçimlere kadar silah seslerinin susturulup demokrasi sandığının konuşmasını amaçlıyor. Kardeşlik projesinin temeli bu. Bütün taktik yerel seçimlere ayarlı. DTP’li bazı belediye başkanları verdikleri PKK yanlısı demeçlerle kendilerini görevden aldırtmayı amaçlıyor. Amaç yerel seçim öncesi mazlum olmak.



Bu haber 210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs