İşte dağdan indirme planının ayrıntıları | " /> İşte dağdan indirme planının ayrıntıları | "/>

En Sıcak Konular

İşte dağdan indirme planının ayrıntıları

10 Aralık 2007 08:13 tsi
İşte dağdan indirme planının ayrıntıları
Başbakan Erdoğan’ın Lizbon yolunda açıkladığı “PKK’yı dağdan indirme planı” nın ana hatları belli oldu. İşte kısa sürede yürürlüğe sokulması öngörülen düzenlemeyle, PKK’nın büyük oranda çözülmesi hedeflenen planın ayrıntıları

Yeni düzenleme, lider kadroyu kapsamayacak. Suça ikinci derecede karışmış olanların cezalarında önemli ölçüde indirime gidilecek

Başbakan Erdoğan’ın Lizbon yolunda açıkladığı “PKK’yı dağdan indirme planı” nın ana hatları belli oldu. Kısa sürede yürürlüğe sokulması öngörülen düzenlemeyle, PKK’nın büyük oranda çözülmesi hedefleniyor. Başbakan’ın açıkladığı, PKK’yı dağdan indirme planının ayrıntılarını Vatan’a anlatan yetkililer, şunları söyledi:

2003’te direnç vardı

“Eve Dönüş Yasası olarak bilinen Topluma Kazandırma Yasası, 6 Ağustos 2003’te yürürlüğe girdiğinde hem toplumda direnç vardı, hem de ’af çıkardınız’diye tartışıldı. İyi anlatılamadığı için istenilen sonucu vermedi. Altı aylık bir dönemi içeren yasa, 6 Şubat 2004’te de yürürlükten kaldırıldı.

Şimdi, o dönem işlemeyen bu yasa yeniden gözden geçiriliyor. Günün şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, revize edilecek. O günkü şartlarla bugünkü şartlar arasında büyük farklılıklar var. Bugün PKK tam anlamıyla köşeye sıkıştırılmış durumda. Şartlar daha elverişli olduğu için, bu yeni düzenlemeyle, örgütte daha büyük bir çözülme sağlanabilir.”

Düzenlemenin, lider kadrosunu kapsamayacağı ve kesinlikle af içermediğine dikkat çekilirken, en kısa sürede yürürlüğe konulmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Genelkurmay, MİT, Emniyet başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak, düzenlemenin ana çerçevesinin oluşturulduğu, önümüzdeki günlerde de Adalet Bakanlığı tarafından son şeklinin verilerek, Başbakanlığa sevkedileceği bildirildi. Sözkonusu düzenlemeyle, yurtiçi ve yurtdışında sayıları 5 bini bulan PKK’lıların büyük bölümünün yeni yasadan yararlanabileceği ve böylelikle örgütte büyük ölçüde çözülme sağlanabileceği vurgulanıyor.

İki kritik husus

Düzenlemenin öngördüğü iki kritik husus ise şöyle aktarıldı:

SUÇA KARIŞMAYANLAR: Dağlarda çok sayıda suça karışmamış olan militan var. Bunlar teslim olduklarında, haklarında gerekli yasal işlem yapılıp, serbest bırakılacaklar.

İKİNCİ DERECE FAİLLER: Yardım, yataklık yapan, yani ikinci derece fail olarak suça karışmış olanlarlar teslim olduklarında, cezalarında önemli oranlarda indirime gidilecek.
 



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs