'Şahin' kesildi: Ateşle oynama | " /> 'Şahin' kesildi: Ateşle oynama | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli yeniden'Şahin' kesildi: Ateşle oynama

9 Aralık 2007 17:06 tsi
Bahçeli yeniden'Şahin' kesildi: Ateşle oynama Terör olaylarının canlandığı haftalarda itidal sinyalleri veren MHP lideri Bahçeli partisinin İzmir'deki mitinginde yeniden 'Şahin' kesildi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın pişman olan ya da örgütten kaçmak isteyen PKK üyeleri için 'af yasası' çıka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin İzmir'de düzenlediği mitingde yağmur altında yaklaşık 7 bin kişiye seslenirken, Başbakan Erdoğan'ın PKK'lı teröristler için yasa çıkarma hazırlığı yapmasını sert dille eleştirdi. Bahçeli, “Dağdaki teröristleri silah bırakarak şehirlere ve siyasete davet etmenin tek bir siyasi ve hukuki anlamı vardır. O da masum insanlarımızı, şehitlerimizi katleden bu hainlerin affedilmesi ve yaptıklarının yanlarına kar kalmasıdır. Başbakan ateşle oynamaktan vazgeç ve artık kendine gel'' dedi.

MHP'nin bugün İzmir'in Alsancak Semti'ndeki Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği ‘Türkiye Tek Yürek, Şimdi Göstermek Gerek’ mitingi yağmur altında yapıldı. Saat 13.00'de başlayan miting alanında Genel Başkan Devlet Devlet Bahçeli kürsüye gelmeden önce konser veren Ahmet Şafak meydandakileri coşturdu.

Devlet Bahçeli, mitingte işitme engelliler için işaret diliyle de aktarılan konuşmasında, Türkiye'nin kapısındaki en büyük tehlikenin bölünme olduğunu, bölücülerin AKP iktidarında himaye edildiğini söyledi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın yeni bir pişmanlık yasasınının çıkartılabileceği sinyalini vererek, dağdaki teröristi indirme çağrısı yapmasına sert tepki gösterdi. Bugün Türkiye'nin kapısındaki en büyük tehdidin kanlı terörden beslenen etnik bölücülük olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu tehdit AKP ile yeniden hortladı, son dönemde çok vahim şekilde tırmandı. Bölücü hainler şehirlere kadar inmiş, büyükşehirlerin bazı semtleri ‘kurtarılmış bölge’ olarak PKK'nın eylem alanı haline dönüştürülmüştür. Diğer taraftan Kuzey Irak terör örgütünün eğitim ve lojistik merkezi ve Türkiye'ye karşı saldırı üssü haline gelmiştir. Başbakan dağdaki teröristleri silahlarını bırakıp şehirlere gelmeye ve siyasete davet ediyor. Bunun tek bir siyasi ve hukuki anlamı vardır o da masum insanlarımızı, şehitlerimizi katleden bu hainlerin affedilmesi ve yaptıklarının yanlarına kar kalmasıdır. Başbakan, ateşle oynamaktan vazgeç ve artık kendine gel. Türkiye'ye ihanet eden her kademedeki PKK militanları için tek çıkış yolu vardır. Bu da terör eylemlerine son vermek, silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak, cezasını çekmektir. Onun dışındaki her yöntem devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir. Makamı ve mevkii ne olursa olsun bunu yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.''

 

‘İKTİDAR ÇAPRIK VE İLKESİZ’

Bahçeli, iktidarın hayali hedefler peşinde koştuğunu, Türkiye'nin gücünü pazarlık masalarında yok ettiğini öne sürerek, “Bu durum iktidarın teslimiyetten başka bir çaresinin kalmadığı, küresel bir sarmala mahkum hale getirmiştir. Bugün AKP yönetimindeki Türkiye'nin bağımsız karar alma imkanı tamamen ortadan kalkmıştır. AKP zihniyeti yıkım ve talan içinde kendisini alkışlayan bir soyguncu ve fırsatçı zümre yaratmıştır. Ülkemizi beş yıldır yöneten hükümet, manevi değerlerimiz üzerinden ucuz siyaset yaparak Türkiye'nin milli cıkarlarını pazarlayarak, milletimizin şeref ve haysiyetini tartışarak, şahsi ihtirasları için Türk milletinin geleceğini ateşe atarak sakat, çaprık ve ilkesiz bir anlayışın savunucusu olmuştur'' diye konuştu.

 

‘BÖLÜCÜLER İKTİDAR TARAFINDAN HİMAYE EDİLDİ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tehlikenin Türkiye'nin bütünlüğüne ve Türk milletinin kardeşliğine yöneldiğini öne sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizzat Başbakan'ın öncülük yaptığı projeyle ‘Türkiyelilik’ adıyla Türk milletinin kardeşliği tartışmaşya açılmıştır. Demokratik Cumhuriyet önerisiyle İmralı'dakinin sözcülüğü yapılmıştır. Türkiyelilik tanımıyla bölücü hevesler okşanmıştır. Türkiye'de ‘alt kimlik- üst kimlik’ kavramlarıyla ayrışmanın önü açılmıştır. Önce belediyelere sonra meclis koltuklarına ulaşan bölücülür iktidar tarafından himaye edilmiştir. Bölücünün silahsızı makbul hale gelmiş, iktidar tarafından taviz verilerek gönülleri hoş tutulmuştur ve geldiğimiz noktada ihaneti durdurmak yabancı güçlerin iznine ve şartına bağlanmıştır. Artık yabancı elçiler şer gücünün Türkiye üzerindeki operason talepleri için milletvekilleri ile nabız yokluyor. Milletimiz, hükümetten Irak'a operasyon yapmasını beklerken, ABD Türkiye'de operasyon yapmakta.'' Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu savunan Bahçeli, “Türkiye, ya bu ihanet cephesi Türk milletini, ülkeyi kanlı bir bölünme ve çatışma sürecine sokacaktır ya da Türkiye Cumhuriyeti bu saldırılara gereken cevabı verecektir. Bu zillete bu rezalete dur demenin zamanı çoktan geldi. Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi tarihin şerefli sayfalarına buradan not düşülmeli. Türkiye, kendisine biçilen kefeni bu meydanda yırtacaktır'' dedi.

 

‘Şemsiyeleri indirin, yüreklerinizi göreyim’

MHP mitinginde Gündoğdu Meydanı, ulu önder Atatürk, merhum Alparslan Türkeş ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dev posteri ve üç hilalli bayraklarla donatıldı.

* Bahçeli, 8 metre yüksekliğindeki platformdan halka seslendi. ‘Türkiye Tek Yürek, Şimdi Göstermen Gerek’ sloganıyla yapılan mitingte Bahçeli, bir ara “Şemsiyelerinizi indirin de yüreklerinizi göreyim'' dedi. Topluluk şemsiyelerini bir süreliğine indirdi.

* Sağanak yağmur altında gerçekleşen miting, şemsiye satıcılarının yüzünü güldürdü. MHP, mitinge katılanlara 5 bin yağmurluk dağıttı. Mitingten önce kürsüden ‘Kar, yağmur, bereket. İşte milliyetçi haraket’ anonsu yapıldı.

* Yağmur nedeniyle mitingi saçak altlarından izlemeyi tercih edenlere ‘Saçak altlarında durmayın, meydanları doldurun’ anonsu yapıldı.

* MHP lideri kürsüye yarım saat geç çıktı ve tam bir saat konuştu. Bahçeli'den önce meting alanını dolduran kalabalık, Ahmet Şafak'ın söylediği şarkılarla coştu.

* Mitingi Ata TV canlı yayınladı. Bahçeli'nin konuşması işitme engelliler için işaret diliyle tercüme edildi. Bahçeli konuşmasının sonunda katılımcılara beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı.

* Kalabalık miting bitiminde tekbir getirip, ‘Bozkurtlar burada Apo iti nerede’ sloganı atarak meydandan ayrıldı.

* Uçağa binmekten çekinen Bahçeli, karayoluyla geldiği İzmir'den yine makam aracıyla, Ankara'ya dönmek üzere kentten ayrıldı.

Milliyet



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    7,654 µs