En Sıcak Konular

YÖK Başkanlığı için kimin adı geçiyor ?

9 Aralık 2007 15:23 tsi
YÖK Başkanlığı için kimin adı geçiyor ?
Yeni YÖK Başkanı kim olacak? YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresinin dolmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni YÖK Başkanlığı için eski bir istihbaratçının kızını düşündüğü öne sürülüyor.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresinin dolmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrildi. Orta Asya gezisinde bulunan Gül'den uzaklarda olduğu için YÖK'le ilgili görüş almak ise mümkün olmadı. Fakat kulislerde yine de bazı isimler dolaşmaya başladı. Bunların başında ise eski istihbaratçı Mahir Kaynak'ın kızı Deniz Ülke Arıboğan geldi.

İlk olarak Can Ataklı'nın ortaya attığı iddiaya bugün Arıboğan'ın babasından destek geldi. Mahir Kaynak  kızının YÖK Başkanlığı için adının geçtiğini belirterek bunun iyi bir tercih olacağını açıkladı.

YÖK Başkanlığı'na kimin adı geçiyor ?

ARIBOĞAN: OLURSA SÜRPRİZ OLUR

Telefonla aradığımız Deniz Ülke Arıboğan ise böyle bir bilginin kendisine gelmediğini belirterek " Olursa sürpriz olur. Cumhurbaşkanı Gül, herhalde son ana bırakıyor. Böyle bir isim belli olsaydı çoktan açıklanırdı" şeklinde görüş bildirdi.

 Eski MİT’çi Mahir Kaynak’ın kızı, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan’ın eşi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü oldu. Prof. Arıboğan, DP’den aday olmuş, daha sonra adaylıktan çekilmişti.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖR YARDIMCISI

PROF. Dr. Deniz Ülke Arıboğan (42), Türkiye’nin dokuzuncu kadın rektörü oldu. Kısa bir süre Bilgi Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra geçen yıl Bahçeşehir Üniversitesi’ne transfer olarak rektör yardımcılığı yapan Prof. Arıboğan, 38 yaşında rektör olan Prof. Dr. Kemal Gürüz’den sonra Türkiye’nin en genç rektörlerinden biri. Dört yıldır Bahçeşehir Üniversitesinin rektörü olan Prof. Dr. Süheyl Batum da üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaya devam edecek. Arıboğan, kadın rektör olmasının önemli bir mesaj taşıdığına inandığını belirterek "Bir kadın olarak misyonumun olduğunu düşünüyorum. Kadın rektörlerin sayısının artmasını diliyorum" dedi.


Deniz Ülke Arıboğan, TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı, 1995’te St. Andrews Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik Okulu’nu bitirdi. 1998’de doçent, 2003 yılında profesör oldu. 12 yaşında bir kızı, 19 yaşında bir oğlu var.

Deniz Ülke Arıboğan, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Babasının Mahir Kaynak olması, kendisinin de uluslararası terör ve güvenlik konusunda uzmanlaşması, onu 2000’lerde ön plana taşıdı. Kendisiyle 2001’de Hürriyet Pazar’da yapılan bir röportajda "Küçükken babamın matematik öğretmeni olduğunu sanırdım. İstihbaratçı olduğunu öğrendiğimde kendimi James Bond’un kızı gibi hissettim" demişti.

rotahaber



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs