En Sıcak Konular

Başbakan liderlerden AB için destek istedi

8 Aralık 2007 20:14 tsi
Başbakan Erdoğan'ın, Avrupa ve Afrikalı liderlerle yaptığı görüşmelerde, AB'ye tam üyelik süreci ve ikili ilişkiler ele alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa ve Afrikalı liderlerle yaptığı görüşmelerde, Türkiye'nin, AB'ye tam üyelik süreci ve ikili ilişkilerin ele alındığı öğrenildi.

2. AB-Afrika Zirvesine katılan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Romano Prodi, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigez Zapatero, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Estonya Başbakanı Andrus Ansip, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Senegal Devlet Başkanı Maitre Abdoulaye Wade, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ve Afrika Komisyonu Başkanı Alpha Ömer Konare ile görüştü.

Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile yaptığı görüşme oldukça yararlı ve verimli geçti. Görüşmede, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakereleri ve Türkiye-Fransa ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Almanya Başbakanı Merkel'in, Şubat 2008'de Almanya'da yapılacak ve Başbakan Erdoğan'ın onur konuğu olarak katılacağı Güvenlik Konferansı'nda tekrar görüşme temennisinde bulunduğu da kaydedildi.

Erdoğan'ın, İspanya Başbakanı Zapatero ile yaptığı görüşmede ise Medeniyetler İttifakı Projesi ve Başbakan Erdoğan'ın Ocak 2008'de İspanya'ya yapacağı resmi ziyaretin ele alındığı belirtildi.

Erdoğan'ın, Afrikalı liderlerle yaptığı görüşmelerde de Türkiye'nin, Afrika ülkeleriyle ilişkilerinin yanı sıra Afrika'ya açılımının gündeme geldiği ifade edildi.

Türkiye'nin, Afrika'daki temsilciliklerinin sayısının arttırılması ve 2008 Ağustos ayında Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı Afrika zirvesinin de gündeme geldiği bildirildi




Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    143,838 µs