En Sıcak Konular

Çubukçu yanıtladı: AKP döneminde boşanmalar arttı mı?

8 Aralık 2007 17:10 tsi
Çubukçu yanıtladı: AKP döneminde boşanmalar arttı mı? AKP iktidarı sırasında boşanma sayısında patlama yaşandığı şeklindeki iddiaya Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan cevap geldi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ekonomik krizlerin boşanmalarda patlamaya neden olduğunu söyledi. Bakanlığına bağlı kurumların 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Çubukçu, AKP iktidarı döneminde boşanmaların arttığı iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

      Çubukçu, “Türkiye’de boşanmaların çok ağır bir sıçrama yaptığı bir dönem var. O tarih 2000 ve 2001 tarihleridir. 2002 tarihinde bir sıçrama daha yapmış ondan sonra statik şekilde gidiyor. Rakamlara göre, dönemimizde artış olmadığı gibi boşanma oranlarının Türkiye’de artışının ortaya çıktığı dönem ekonomik krizlerin yaşandığı dönem olmuştur" diye konuştu.
     
     "HABERLER İNTİHAR TEŞEBBÜSLERİNE YOLAÇIYOR"

      Çubukçu, bakıma muhtaç çocukların ağırlıklı olarak, “koruyucu aile" çatısı altında olmalarını tercih ettiklerini ve buna bağlı olarak kurum bakımı altındaki çocukların yüzde 33 oranında azaldığını bildirdi. Çubukçu, koruyucu ailelere verilen para miktarının 550 milyon TL’ye çıkarıldığını söyledi.
      Çubukçu, yurtlardaki personelin “bakım" ve “temizlik" olarak ikiye ayrıldığını ve bakım personelinin, çocuk gelişimi sertifikalı programlardan mezun olanlardan seçildiğini ifade etti. Daha önce 20-25 çocuğa bir personel düşerken, şimdi artık 8 çocuğa bir personel düştüğünü belirten Çubukçu, hayırseverlerin katkılarıyla, “sevgi evlerinin" yaygınlaştırıldığını söyledi. Kamu bakımı altındaki çocukların üniversiteye girişlerinin yüzde oranına yükseldiğini kaydeden Çubukçu, yurtlar ve çocukların kaldığı kurumlarla ilgili eleştirilerin isim verilmeden yapılmasını isteyerek, bu haberlerin çocukların intihara teşebbüslerine neden olduğunu ifade etti. Çubukçu, “Bu haberlerden sonra, kuruluş isimleri verilerek yapılan konuşmalardan olumsuz etkilenen kamusal bakım altındaki çocuklardan, iki üç öğrencinin intihara kalkıştığını, utandıran sorulara muhatap olduklarını görüyoruz" dedi.



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs