En Sıcak Konular

Rotweiller dehşeti

8 Aralık 2007 15:08 tsi
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Bursalı işadamının villasından sokağa fırlayan Rotweiller cinsi köpek iki kişiye saldırdı, bir av köpeğini parçalayarak öldürdü.

Aynı köpeğin 1.5 ay önce de Yalıkavaklı bir işçiye saldırıp hastanelik ettiği ortaya çıktı. Ölen av köpeğinin sahibi Hasan Gülaçan, saldırgan köpeğin sahibi Barış Yay ve eşini savcılığa şikayet etti.

Bursalı tekstil fabrikası sahibi Barış Yay ve eşi Nalan Yay'ın Yalıkavak’taki villasının bahçesinde bulunan Rotweiller cinsi iki köpek beldenin kabusu oldu. Birbuçuk ay önce bir tüpgaz şirketinde dağıtım işçisi olarak çalışan Ali Piran'a yolda saldırarak hastanelik eden Boncuk isimli köpek, son olarak komşu Hasan Gülaçan'ın Alman Pointer'i Filos isimli köpeğini parçaladı. Beli ve kalçası kırılan, bağırsakları dışarı çıkan 2 yaşındaki Filos, Animana Veteriner Kliniği'ne götürüldü.

 Veteriner hekim Duygu Özkan'ın klinikte müdahale ettiği Filos, 10 dakika sonra yaşamını yitirdi.
Gerişaltı Mevkii'nde yolda eşiyle ve Filos isimli köpeği ile yürürken villanın bahçe duvarından atlayan Boncuk adlı Rotweiller'ın önce eşi 41 yaşındaki Ayşe Gülaçan'a, ardından kendisine ve köpeği Filos'a saldırdığını söyleyen avcı 52 yaşındaki Hasan Gülaçan, olayı şöyle anlattı:
“Eşim ve köpeğimle tarlaya gidiyordum. Aniden bahçe duvarından yola atlayan komşumuzun azgın köpeği önce eşim Ayşe'ye, ardından bana saldırdı. Eşim yere düştü, hafif yaralandı. Elimdeki sopayla eşimi ve kendimi korumaya çalışırken bu kez köpek, yanımızdaki av köpeğime saldırıp parçaladı. Veterinere götürmemize rağmen köpeğimi kurtaramadık. Yay çiftine daha önce köpeklerinin saldırgan olduğunu söyleyip bağlamalarını istemiştim. Çünkü daha önce bir işçiyi ısırmış, köpeğim Filos'a 3 kez saldırıp yaralamıştı. Aynı köpek komşularımıza ait başka 3 köpeği de yaraladı. Yay çifti uyarılarımızı ciddiye almadı. Ya o anda sokakta küçük bir çocuk olsaydı ne olacaktı. Köpeğime otopsi yaptırıp haklarında jandarma ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu göz göre göre cinayet. İki yıldır uyarılarımızı ciddiye almayan bu kişilere dur demek gerekiyor.”

Olayı öğrenen Hayvan Hakları Derneği Üyesi Rose Mary Taramantono da kliniğe geldi, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Veteriner Duygu Özkan, Filos'un getirildiğinde ağır yaralı, vücudunda birçok kırık olduğunu ve bağırsaklarının parçalandığını söyledi. Özkan, “Rotweiller cinsi köpekleri villaları korumak için sürekli zincire bağlayıp azgınlaştırıyorlar. Son zamanlarda villa sahipleri bu köpekleri tercih eder oldu. Zaten ırk olarak saldırgan. Serbest kaldıklarında canlı türü gözetmeksizin saldırırlar. Bu nedenle bu tür köpeklerin sahipleri, çok denetimli olmalı. Hayvanların çevreye zarar vermelerini önlemeli. Bu cins köpek 10- 12 yaşlarındaki bir çocuğu rahatlıkla parçalayabilir” dedi.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlatırken, Yay çiftinin villadaki 2 Rotweiller köpeği zincirle bağlayıp şehir dışına çıktıkları anlaşıldı.

Hürriyet



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs