En Sıcak Konular

DP'nin kasası boşalacak

8 Aralık 2007 12:52 tsi
Sancılı bir sürecin ardından olağanüstü kongre kararı alan Demokrat Parti’de kongre masrafları parti bütçesini sarsacak.

Halen 10 milyon YTL (10 triyon TL) bulunduğu açıklanan partinin kasasından, kongre için 500 bin YTL (500 milyar TL) harcanacağı tahmin ediliyor. Masrafların kısıtlanması için genel merkez personelinin bir kısmının işine son vermeye hazırlanan partide, olağanüstü kongre kararının alınması bütçeye ek masraf çıkarkdı.

DELEGEYE 200 YTL MASRAF

Genel Merkez tarafından belirlenen hesaba göre, yeni Genel Başkanın yanında, parti yönetiminin de seçileceği kongreye katılacak her delege için 250 YTL harcanması planlanıyor. Yurdun diğer illerinden Ankara’ya gelerek kongrede oy kullanacak bin 214 delegenin masrafının ise ek harcamalarla birlikte 500 bin YTL (500 milyar TL) üzerinde tutacağı tahmin ediliyor.

6 Ocak’taki kongrede, delegelerin, otel ve kumanya masrafları genel merkez kasasından çıkacak. Yol paralarını ise delegeler kendi bütçelerinden karşılayacak.

Delegeler, bütün partiler tarafından “kongre geleneği” haline getirilen bir uygulamayla, Başkent’in, 4 ve 5 yıldızlı otellerinde ağırlanacak.

Mini barlar dahil her türlü “yeme içme masrafının” parti tarafından karşılanacağı 4 yıldızlı bir otelin Ankara’daki fiyatı 70 Euro’dan başlıyor. 5 yıldızlı bir otelin tek kişilik fiyatı ise 90 ile 100 Euro arasında değişiyor.

MALİ KRİZ KAPIDA

Ocak ayının hemen başındaki kongreden sonra seçilecek yeni genel başkanı mali sorunlarla dolu bir yıl bekliyor. Genel merkez binasının kirası başta olmak üzere partide, araç bakımları, yakıt, personel masrafları gibi birçok kalemde harcama yapılıyor. Bu harcamalara ise genel merkez kasasından her ay yaklaşık 150 bin YTL çıkıyor. Seçimlerde, hazine yardımı için gerekli olan yüzde 7 barajını aşamayan partiyi gelecek yıl sıkıntılı bir dönemin beklediği belirtiliyor.
 
Hürriyet



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs