En Sıcak Konular

MHP'li Çakmakoğlu: Irak sınırı yeniden çizilmeli!

8 Aralık 2007 10:22 tsi
MHP'li Çakmakoğlu: Irak sınırı yeniden çizilmeli! Eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Irak sınırının yeniden çizilmesi gerektiğini söyledi ve Türkiye-İran sınırını örnek gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu, “Talabani ve Barzani ile PKK arasında bir fark yok. İkisi demokratik ve siyasi platformda istediğini yapmaya çalıyor, PKK ise silah ve terörle sonuca gitmek istiyor. Üçünün de amacı aynı'' dedi.
      Eski Milli Savunma Bakanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Recep Bulut ve gazeteiclerle sohbet eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakmakoğlu, “Türkiye Kuzey Irak'a girmekte gecikiyor mu?'' sorusu üzerine, ABD'nin Irak'a el koyması ve AKP iktidarı ile bölgede talihsizlikler yaşandığını, Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin ‘Büyük devletler kınanmaz’ düşüncesiyle hoş görüldüğünü iddia etti. Çakmakoğlu, “Talabani ve Barzani, Kuzey Irak'ta devlet kurmak ve çevredeki Kürtleri de yanlarında toplamak istiyor. Talabani ve Barzani ile PKK arasında bir fark yok. İkisi demokratik ve siyasi platformda istediğini yapmaya çalıyor, PKK ise silah ve terörle sonuca gitmek istiyor. Üçünün de amacı aynı'' diye konuştu.
     
     ‘ABD'NİN SOĞUKLUĞU DEVAM ETMEKTE’

      Irak'a müdahale konusunda 1 Mart tezkeresinin reddedilmesiyle ABD'nin Türkiye'ye soğuk bakmaya başladığını öne süren Çakmakoğlu, “Tezkerenin Meclis'ten geçmemesi üzerine hükümetin ABD'nin Irak'a birlikte girme önerisine evet diyeyemesi soğukluk yarattı. Bu olaydan sonra ABD'nin bize soğuk hareketi devam etmekte'' diye konuştu.
     
     ‘PKK KAMPA SİZİ BEKLER Mİ?’

      Kuzey Irak'a müdahale konusunda TBMM'den tezkerenin geçmesinin üzerinden 2 ay geçtiğini ancak, henüz bir müdahale olmadığını belirten Çakmakoğlu, “ABD, ‘Ben size dışardan istihbarat vereyim siz de PKK'nın olduğu noktalara müdühale edin’ diyor. Peki, Türkiye Kuzey Irak’a yabancı mı? Sanki 500 yıl oraları sizin olmamış, hatta Ankara anlamasına kadar sizin değilmiş gibi. Sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin yeterli istihbratı yok, ABD nokta istihbarat yapacak. PKK'nın Kandil Dağı'nda 11 kapı var. O kampın içinde siz geleceksiniz diye bekleyecek mi? Bu kadar laftan sonra o da İran, Irak'ın güneyi ya da Suriye'ye gitmiş olabilir. Şimdi de Kuzey Irak'a geçildi mi, geçilmedi mi belli değil. Önceki gün Yüzbaşımız şehit oldu. Baktığınızda çatışmada girinti bizim sınırımızın içinde. Zaten karşı propaganda olarak ‘PKK oraları boşalttı, boş araziye girildi’ yönünde açıklamalar da yapılıyor. Bize göre, tam müdahale olmalı ve örgütün tekrar orada toparlanarak güçlenmesine son verecek, Türkiye'ye PKK'nın akımını sıfırlayacak şekilde müdahale olmalı'' değerlendirmesinde bulundu.
     
     SINIR YENİDEN ÇİZİLMELİ


      Irak'ın 1926'da Ankara Anlaşması'yla çizilen sınırının dağda olduğu için kontrolünün güçleştiğini gerekirse bir miktar topak kaybıyla ovaya alınabileceğini ifade eden Çakmakoğlu, şöyle devam etti:

      “Kuzey Irak sınırı 1926'da egemen güçler tarafından başta İngiltere olmak üzere petrol ağırlıklı çektikleri bir çizgi vardır ve korunmasında ayrıca bir zorluk vardır. Dağların tepesinden geçmektedir. Halbuki dağlar sizde kalacak şekilde, ovalardan sınır hattını çizseydiniz operasyonun kolayını o zaman görecektiniz. Bu benim şahsi fikrim. İran hududunda Ağrı isyanında olduğu gibi büyük Atatürk'ün, Küçük Ağrı’yı Türkiye’ye İran şahıyla anlaşarak kazandıran bir sınır değişikliğini, uzun vadede Irak sınırında da yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Savunması kolay, tepeler bizde, ovalardan çizilmiş bir sınır milli menfaat için gerekirse toprak kaybı, kazancı gerektiği miktar için uygulanabilir.'' Seçimlerden sonra Kayseri'ye gelemediği için yapılan eleştirilere, Anakara’da yoğun bir tempoda ülke çıkarları için çalışmasını gösteren Çakmakoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut'a basın emekçilerinin haklarını elinden alan yeni yasa tasarısı konusunda gazetecilerden yana tavır alacağı konusunda da söz verdi.

Milliyet



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs