Başbakan'a destek oluruz | " /> Başbakan'a destek oluruz | "/>

En Sıcak Konular

Sakık: Başbakan'a destek oluruz

7 Aralık 2007 23:08 tsi
Sakık: Başbakan'a destek oluruz Başbakan Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanları toplantısında ''eve dönüş yasası'' hakkında yaptığı konuşmalar DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a soruldu. Sakık, Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışına destek vereceklerini söyledi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''Başbakan'ın atacağı her olumlu adımın destekçisi oluruz'' dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yeğeni Ayşe Ceren Çağlayan'ın Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen nikahına katılan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştirilen AK Parti il başkanları toplantısı ile Portekiz'e gitmeden önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak olası bir ''eve dönüş yasası'' çıkarılması halinde bunu nasıl karşılayacaklarını sorması üzerine bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Sakık, amacın, şiddetin gündemden çıkması olduğunu belirterek, ''Olumlu bir proje olursa Başbakan'ın yanında olacağız'' dedi.

Erdoğan'ın atacağı her olumlu adımın destekçisi olacaklarını belirten Sakık, ''Türkiye'nin beklentisi budur. Hele hele Kürt halkının beklentisi budur'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarının yerel seçimlerle ilgisi olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine de Sakık, yerel seçimlerle ilgili kimsenin küçük manevralar yapmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Ama eğer yapılıyorsa, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bu, kandan, şiddetten beslenme politikasıdır. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Onun ötesinde hepimiz kimliklerimizi aşarak, ülkemizin geleceğiyle ilgili adımlar atmalıyız. Sayın Başbakan'ın da bu noktada olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Başbakan'ın oy'a veya önümüzdeki dönemde 3-5 belediyeye ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz.''

cafesiyaset

 



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs