En Sıcak Konular

Birbirlerinin üzerine yürüdüler

7 Aralık 2007 16:52 tsi
TBMM Genel Kurulunda, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlarla ilgili iddiaları tartışmalara neden oldu.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Güldal Mumcu'nun ''adil olmadığını'' ileri süren AK Parti'li milletvekilleri, bu durumu sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün 2008 yılı bütçesi üzerinde söz alan Sevigen, AK Parti iktidarının hep kendi çocukları ile yandaşlarını zengin ettiğini savundu.

Sevigen, ''Başbakan Erdoğan'ın oğlu, Maliye Bakanı'nın oğlu, Ulaştırma Bakanının oğlu... Damatlar yeğenler cirit atıyor. Türkiye'de nereye elinizi atsanız, işkollarında hep bunlar var. Başkaları yok. Saydığım bakanların oğlu, Uludağ'a Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'a...'' diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ''Bölücülük yapma, herkesin çocuğu doğuya gidiyor''diye tepki gösterdi.

Sevigen, bunun üzerine örnek verilmesini isteyerek, ''Siz yoksulluğu bilmezsiniz, ben çok iyi bilirim. Bugün cuma. Cumaya gittiniz, ibadet ettiniz ya, tövbe ettiniz ya... Biz de burada ibadet ediyoruz. Bu da bir ibadettir'' dedi.

AK Parti'lilere ''Müslümanlığı kullanabildiğiniz kadar kullandınız'' suçlamasında bulunan Sevigen, ''Bundan sonra kullanamayacaksınız'' diye konuştu.

Yoksullara yapılan yardımlarda usulsüzlük yapıldığını öne süren Sevigen, devlet imkanları kullanılarak gecekondu mahallelerinde insanlara kömür dağıtıldığını anlattı.

''Ben Tayyip Erdoğan'ı çok iyi tanıyorum. Ben onunla beraber il başkanlığı yaptım. O Refah Partisi il başkanıydı, ben DSP il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Şimdi nasıl zengin oldu? Bir tek çivi mi çaktı'' sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Süresi biten Sevigen'e birleşimi yöneten Başkanvekili Güldal Mumcu, 2 kez uzatma verdi. Sevigen, grubu adına kendisinden sonra konuşacak kişinin süresinden alabileceğini söyledi. 3. süre uzatımı sırasında Sevigen Mumcu'nun bulunduğu başkanlık kürsüsüne gitti.

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başkanlık Divanına giderek, ''Başbakan Erdoğan ve grubuna yönelik iddialara yanıt vermek için'' söz talep etti.

Başkanvekili Mumcu, tutanakları inceledikten sonra Elitaş'a söz verebileceğini bildirdi. Bunun üzerine AK Parti'li milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak, Mumcu'nun tavrını protesto ettiler.

Tutumunun adil ve tarafsız olduğunu belirten Mumcu, görüşmeleri sürdürmek amacıyla CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan'a söz verdi.

AK Parti'li milletvekillerinin sıra kapaklarına vurmaya devam etmesi üzerine birleşime ara verdi.


BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Verilen arada CHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki tartışmalar daha sertleşti. AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ile CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü birbirlerinin üzerine yürüdü.

Tartışmanın büyümesi, milletvekillerinin araya girmesiyle önlendi. Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da CHP'li Sevigen ile tartışan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın üzerine yürüdü.

Her iki partiden milletvekili tartışmayı yatıştırmak için uğraşırken, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu'ya ''Cuma namazında hocadan fırçayı yediniz geldiniz, hırsınızı bizden çıkarıyorsunuz'' diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı.


 Star
 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,688 µs