En Sıcak Konular

Dosya yeniden açıldı!

7 Aralık 2007 16:03 tsi
Dosya yeniden açıldı! Malatya katliamı ile ilgili sürpriz gelişme... Malatya katliamı ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni iddiaların ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, dava dosyasını yeniden incelemek üzere geri istedi.

Malatya’da üç kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi baskınına ilişkin davanın seyri, NTV’nin gündeme getirdiği iddialar sonucunda değişti. Katliamın bir numaralı sanığı Emre Günaydın’ın saldırıdan bir gün önce polis tarafından el konulan silahının olay yerinde çıkması; saldırı sonrası Günaydın’ın itiraflarını içeren hastanedeki güvenlik kamerası kayıtlarının silinmesi bu iddialardan yalnızca birkaçı.... Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, “Bu haberler dosyanın seyrini değiştirir” diyerek, dava dosyasını yeniden incelenmek üzere mahkemeden geri istedi. 
Haberin devamı 

Malatya katliamı davasındaki ihmaller; sanıklara ait telefonlarının geriye dönük olarak ve sadece olay günü üzerlerinde bulunan telefonların 6 aylık dökümlerini istendiğinin ortaya çıkmasıyla duyuldu. Son 6 ay içinde Emre Günaydın’ın 35, Salih Gürler’in 38, Hamit Çeken’in 17, Abuzer Yıldırım’ın 16 kez telefon değiştirdiği tespit edildiği halde, bu telefonlarla yapılan görüşmeler araştırılmadı.

Sanıkların, olay günü üzerlerinden çıkan telefon görüşmelerinin dökümü de dosyada yer almadı. Oysa davanın iki numaralı sanığı Abuzer Yıldırım’ın İstanbul’dan bir savcı ve Ankara Özel Harekat Dairesi’nde görevli bir kişi ile görüştüğü, sanık Hamit Çeker’in ise 2. Ordu Komutanlığı lojmanlarında kalan bir kişi ile defalarca görüştüğü ortaya çıktı.

Cinayetlerin ardından Emre Günaydın’ın Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gördüğü sırada tutulan güvenlik kamerası kayıtlarının silindiği de ortaya çıktı.
Silah Emniyet’ten katliam yerine nasıl gitti?

NTV’nin gündeme getirdiği haberde, silinen kayıtlarda Günaydın’ın cinayetlere ilişkin itiraflarda bulunduğu belirtiliyor. İtiraflar, Günaydın’ın odasında görevli polis memurunun 10 Mayıs tarihinde tarihinde yazdığı bilgi notunda şöyle belirtiliyor: “50. kasette Emre Günaydın’ın rezillik çıkarttığı, Zirve Yayıncılık’la alakalı konuşmaya çalıştığı, görevlinin konuyu kapatmaya çalıştığı şeklinde bilgilerin olduğunu bilgilerinize arz ederim.”

Günaydın’ın polise “Beni serbest bırakırsanız, sizi yaşatırım” dediği de yine polisin tuttuğu nottan anlaşılıyor.

Olaya ilişkin son belge ise Emre Günaydın’ın Malatya Av Pazarı’ndan 16 Nisan tarihinde aldığı kuru sıkı tabanca ile 17 Nisan’da “atış talimi” yaparken, şikayet üzerine polis tarafından yakalanması, polisin bu tarihte tutanakla “silaha el koyması”, ancak aynı silahın ertesi gün Malatya katliamında ortaya çıkması...

Polisin el koyduğu tabancanın, nasıl olup da ertesi gün Malatya katliamında ortaya çıktığı yanıt bekleyen önemli bir başka soru.

Art arda çıkan bu belgeler üzerine; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, dava dosyasını yeniden incelenmek üzere 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden geri istedi.

NTV



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs